Rıza Sarraf ‘ın nerede olduğu meçhul…..

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul’da yabancı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dışişleri Bakanı, Rıza Sarraf soruşturması ve Suriye’de planlanan geçiş süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İstanbul’da yabancı gazetecilerle biraraya geldi. Gündemde Suriye krizine çözüm arayışı ve ABD’deki Rıza Sarraf davası vardı.

Dışişleri Bakanı’na; “Suriye’de siyasi çözüm konusunda İran ve Rusya, Esad’ın kalmasından yana. Nasıl anlaşacaksınız?” sorusu soruldu.
Çavuşoğlu; “Bu, bize kalmış bir durum değil. bu, muhalefetin, geçiş hükümeti sürecinde bulunacakların karar vereceği bir konu. rejim ya da diğerleri, çalışmayı bunlar yapacak. Şimdi görüyoruz ki sadece Rusya ve İran değil, ABD, Fransa ve hatta Suudi Arabistan bile Esad konusunda daha esnek. Farklı görüşler bulunuyor ama duygusal değil, gerçekçi olmalıyız” dedi.

Çavuşoğlu, Rıza Sarraf konusunda ABD’ye verilen notaların ardından son durumu da anlattı ve şu ifadeleri kullandı;

“Rıza Sarraf daha önce olduğu yerde değil. Başka bir yerde olduğu kesin. Ev hapsinde mi yoksa cezaevinde mi veya başka bir yerde mi? bilmiyoruz.”

Dışişleri Bakanı; “Sarraf’ın ABD makamlarıyla işbirliği yapacağına yönelik iddialarla ilgili endişeli misiniz?” sorusunu ise, “Çiğ süt emmedim ki midem ağrısın. Halkbank’ın faaliyetlerinin hiçbiri ABD ambargosunu ihlal etmemiştir” şeklinde yanıtladı.

Mevlüt Çavuşoğlu, “Rıza Sarraf hakkındaki hazırlanan iddianameyi, 17-25 Aralık 2013’te hazırlanan iddianameye benzeterek “Bu dava FETÖ tarafından harekete geçirilmiş bir dava” dedi.