Erdoğan’dan NATO ya sert tepki;ALÇAKLIK

Rize’deki il kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO tatbikatındaki skandala değindi. “Bazı hataları aptallar değil alçaklar yapar” diyen Erdoğan, olayın kuru bir özürle geçiştirilemeyeceğini de söyledi. Erdoğan, konuşması sürerken vefat ettiği haberi gelen Naim Süleymanoğlu’nun ailesine de başsağlığı diledi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de partisinin il kongresinde konuştu.
Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
“. Görevimizi yapmaya çalışırken hem içerden hem dışardan saldırılara maruz kalıyoruz. Bu saldırılar şahsımıza ve partimize değil ülkemizedir.
Türkiye güçlendikçe ülkemize ve dolayısıyla bizlere yönelik hücumların şiddeti de artıyor. İşte daha dün, Norveç’teki NATO tatbikatında sergilenen terbiyesizliği sizler de takip ettiniz. Bazı yanlışlar vardır ki onları aptallar değil ancak alçaklar yapar. Bu da işte böyle bir hadisedir. Şahsımı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alan bu terbiyesizliği, NATO içinde bir süredir varlığını müşahede ettiğimiz çarpık bir bakış açısının dışa vurumu olarak anlıyorum. NATO’nun güvenirliği tüm üye ülkeler nezdinde sorgulanabilir hale gelmiştir. NATO’daki terbiyesizlik kuru bir özürle geçiştirilemez.
S400 TEPKİSİ
Suriye’den ülkemize yönelik tehditlerin zirveye çıktığı bir dönemde füze savunma sistemlerini geri çekerek Türkiye’ye yönelik bir saldırı durumunda harekete geçilmeyebileceği intibasını veren NATO’nun güvenirliği, tüm üye ülkeler nezdinde sorgulanır hale gelmiştir. Biz kendi güvenliğimizi sağlamak için Rusya’dan S400 hava savunma sistemleri almaya kalktığımızda, ittifakın önde gelen kimi ülkeleri tarafından ortaya konan tepki de bu çarpıklığı teyit eder mahiyettedir.
Aynı sistemin bir alt sürümünü satın alan ülkeler Yunanistan, Slovakya, Bulgaristan’a ses çıkarmayanlar nasıl oluyor da Türkiye’ye ses çıkarıyorlar. Kusura bakmasından Türkiye adım atacağı zaman birilere sorarak kararını vermeyecek.
Buradan NATO ve diğer müttefiklerimize açıkça ifade ediyoruz, biz S400’leri aldık, iş bitti. Finansman konusundaki detayları konuşuyoruz. En yakın zamanda bu sistemi ülkemizde kuracağız.