”MHP nin durumu perişan”

CHP’den MHP lideri Bahçeli’nin yüzde 10 seçim barajına ilişkin bir açıklama geldi. Özgür Özel, “Allah kimseyi, MHP’nin düştüğü tarihi tutarsızlık, çelişki, çaresizlik ve perişanlık durumuna düşürmesin” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Türkiye için yüzde 10 seçim barajı ağırdır” açıklamasıyla ilgili, “Allah kimseyi, MHP’nin düştüğü tarihi tutarsızlık, çelişki, çaresizlik ve perişanlık durumuna düşürmesin. Biz CHP olarak baraj konusunda açık çekimizin arkasındayız. Biz alacağı oy neyse, gelecek dönem MHP burada olsun isteriz” dedi.
Özel, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Şehircilik Şurası’nda yaptığı konuşmada, “İstanbul’da yeşillik ararsanız mezarda bulursunuz”, “Beton, beton, beton” dediğini anımsatan Özel, “Sanki 25 yıldır İstanbul’u bilfiil yöneten kendisi değilmiş gibi, hem de İslam’ın şehirciliğine de referanslar vererek, İslam’da olmayan bir şey yapıyor. Girmiş kabine, ‘peder efendi günahım çok, affet beni’ diyor.” ifadelerini kullandı.

Siyasetin böyle bir şey olmadığını, hesap verilmesi gerektiğini belirten Özel, “Sen geldiğinde İstanbul’da 4 gökdelen vardı, şu anda 121 gökdelen var. Hristiyanlığa özenip, ‘günah çıkarıyorum’. Yeni atadığın belediye başkanlarını da vaftiz ettir. İstanbul’un, Ankara’nın, Kayseri’nin, Konya’nın, Antalya’nın bütün günahları boynunuza. İstanbul’daki gökdelenlerin hesabını da utanmasa İsmet Paşa’dan soracak” diye konuştu.