MHP Seçimlere AKP ile birlikte mi girecek ?

MHP Lideri Devlet Bahçeli, 16 Nisan referandumuyla kabul edilen yeni hükümet etme sisteminin tesisi için, AK Parti’yle sonuna kadar birlikte ve yanyana mücadele edeceklerini söyledi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında milletvekillerine seslendi.
Son günlerin sıcak konusuyla ilgili CHP’ye yüklenen ve “Atatürk’ün adını almaya ne yüzleri ne de hakları vardır” diyen Bahçeli, geçtiğimiz günlerde seçim barajıyla ilgili yaptığı değerlendirmelerin bilerek saptırıldığını söyledi.
Bahçeli’nin en dikkat çeken açıklaması ise, “Şimdi beni iyi dinleyin!” diyerek başladığı “AK Parti’yle birlikte, sonuna kadar yanyana mücadele” çıkışı oldu.
“15 Temmuz’dan bugüne süre gelen tutarlı ve kararlı duruşumuz korunacak ve siyasi duruşumuz tartışmasız muhafaza edilecektir” diyen Bahçeli şunları söyledi:
“7 Ağustos Yenikapı ruhu ve halk oylaması şuurunun gereği olarak, Adalet ve Kalkınma Partisi’yle cumhurbaşkanlığı hükümet etme sistemini 2019’da tam manasıyla tesis etme maksadıyla sonuna kadar birlikte ve yanyana mücadelemiz sürecektir. Türkiye’nin demokratikleşme, normalleşme ve istikrar içinde bir yönetim yapısına kavuşması için, 15 Temmuz’dan bu yana üstlendiğimiz sorumluluk aynı şekilde devam edecektir. Türkiye’nin geleceği için, millet iradesiyle aynı hizada, kümede ve safta duracağız. Bu Milliyetçi Hareket Partisi’nin sözüdür. Bunun adına kim ne diyorsa desin, kendi bilecekleri iştir.”