”Rakka’ daki rezaletin faili ABD dir”

Başbakan Binali Yıldırım, DAEŞ’li teröristlerin Rakka’dan çıkmasına izin verildiği haberlerine değindi. YPG/PYD’yi destekleyen ABD’yi eleştiren Yıldırım, silahlarıyla birlikte kaçmalarına izin verilen teröristlerin başta Türkiye olmak üzere dünya için tehdit olduğunu söyledi.
AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.
Yıldırım, konuşmasında ABD destekli YPG/PYD’nin DAEŞ’li teröristlerin Rakka’dan güvenli bir şekilde çıkmasına izin verdiği yönündeki haberlere değindi.
“Bu sabah haberlerde belki fark etmişsinizdir. Rakka’da yeni bir rezalet ortaya çıktı” diyen Yıldırım, “YPG ve koalisyon güçleri Rakka’yı DEAŞ’tan temizleyecekler ve bölge insanları yerleşecekti. Ancak gel gör ki neler olmuş neler… Rakka’da DEAŞ’lıları temizlemek yerine, DEAŞ’lılara silahlarıyla birlikte Rakka’dan çıkmaları için destek olmuşlar. 50 TIR, 13 otobüs, 100 tane araçtan oluşan kanvoy Rakka’nın kuzeyinden DEAŞ terör örgütü üyeleri çıkarılmış” ifadelerini kullandı.
YPG/PYD’ye verdiği destek üzerinden ABD’yi eleştiren Başbakan Yıldırım, “Bu ne demek? Biz ne dedik Amerika’ya? Bir terör örgütüyle başka bir terör örgütünü yok etmek için mücadele, devletlerin yapacağı iş değildir, akla ziyan bir iştir” diye konuştu.
Yıldırım, silahlarıyla birlikte serbest bırakılan teröristlerin dünyanın çeşitli yerlerinde saldırılarda bulunabileceği uyarısında bulunarak şöyle devam etti:
“İşte sonuçları ortaya çıkıyor. Şimdi oradan çıkan, silahlarıyla serbest bırakılan bu DEAŞ mensupları başta Türkiye olmak üzere Avrupa, Amerika, dünyanın her tarafından kim bilir yeni masum insanların katline sebep olacaklar. Teröristten fayda gelmez. Böyle devam ederseniz bela gelir sizi bulur. Teröre karşı devletlerin işbirliği önemlidir. Teröristler silahlarıyla gittiler, PYD/PKK gelip yerleşti. Bir terör örgütü çıktı, başka terör örgütü yerleşti. Türkiye bir kez daha haklı çıktı. Avrupa ve dünya DEAŞ teröristleri ne zaman gelecek ve eylem yapacak diye düşünsün.”