“BİZ KAVGAYA DEĞİL ÇALIŞMAYA GELDİK”

ANKARA’NIN DEV PROJELERİ DEVAM EDECEK…

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DOÇ. DR. MUSTAFA TUNA:

“KANAL ANKARA PROJE’SİNDE BÜTÜN OLARAK İHALEYE ÇIKACAĞIZ”

“ANKAPARK’TA İNŞAAT DEVAM EDİYOR”

“AŞTİ’NİN TAŞINMASI SÖZKONUSU DEĞİL”

“16 İLÇEDE SU İNDİRİMİ GERÇEKLEŞTİRDİK, MERKEZ İLÇELER İÇİN DE ÇALIŞMLARIMIZ DEVAM EDİYOR”

“GÖNÜL İSTERDİKİ SU VE ULAŞIM ÜCRETSİZ OLSUN”

“BİZ KAVGAYA DEĞİL ÇALIŞMAYA GELDİK”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, göreve geldikten sonra ilk canlı yayına A Haber ekranlarında çıktı. A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün sorularını yanıtlayan Başkan Tuna; Kanal Ankara’dan AŞTİ’nin taşınmasına, ulaşım projelerinden ANKAPARK’a kadar pek çok soruda merak edilenlere ilişkin bilgiler verdi. Başkan Tuna, “Biz kavgaya değil, çalışmaya geldik” dedi.

Kanal Ankara projesinin durmadığını, ancak parçalanmış ihaleler nedeniyle ilerleyemediğini kaydeden Başkan Tuna, kısım kısım yapılan ihalelerin gecikmelere sebebiyet verebileceğine dikkat çekerek, şunları söyledi.

“Kısım kısım ihalesi yapılması düşünülmüş. Yani oradaki boruların satın alınması, boruların döşenmesi hep ayrı ayrı ihale edilmiş ve daha başka işlerin de ayrı ayrı ihale edilmesi düşünülmüş. Biz bunun rasyonel olmadığını düşünüyoruz. Çünkü bir müteahhit işini geciktirdiği zaman, ondan sonraki işleri yapacak müteahhit de bunu bahane edecek ve ‘bak bu işini bitirmedi, ben işe başlayamıyorum’ diyecek. İkincisi, ilk işi yapan diyecek ki, ‘benim işimi benden sonraki müteahhit bozdu, zarar verdi’ gibi birtakım problemler doğmaması açısından bu projeyi bir bütün olarak ihaleye çıkacağız inşallah… Yani, bir binanın tamamının ihalesini yapmak başka bir şey, kat kat yapmak başka bir şey. Yani biz kat kat değil de bir bütün olarak yapalım, sorumlusu belli olsun, hesap soracağımız kişi belli olsun istiyoruz. Tek elden bir müteahhit başlasın, anahtar teslimi yapsın düşüncesindeyiz.”

ANKAPARK’TA İNŞAAT DEVAM EDİYOR

Başkan Tuna, ANKAPARK projesinin işletmesiyle ilgili firmalarla görüşmelerin devam ettiğini de belirterek, “Şu anda birkaç firmayla görüşmeler devam ediyor, ama özellikle bir firmayla daha bir ileri noktada görüşmemiz var. Bu görüşmelerimiz neticesinde sözleşmeyi yapacağız. Ama şu anda yapılması gereken bazı imalatlar da var” bilgisini verdi.

“AŞTİ’NİN TAŞINMASI SÖZKONUSU DEĞİL”

AŞTİ’nin taşınacağı yönündeki iddialara da son noktayı koyan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “vatandaşın AŞTİ’nin taşınmasını istemediğini” ifade ederek, “Biz hizmet için buradayız vatandaşa rağmen adım atmayız” dedi.

Daha önce yapılan çalışmalara ilişkin süreci de değerlendiren Başkan Tuna, şöyle konuştu:

“Birincisi AŞTİ, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde. AŞTİ’ye 3 milyon, eski rakamla 3 trilyon para ödüyoruz. AOÇ kanuna göre başka bir şey yapılması mümkün görünmüyor. AŞTİ’nin taşınarak Mamak bölgesine götürülmesi ihalesi yapılmış. Mahkemeye verilmiş, satışı dahil komple iptal edilmiş. Kalkması istenmiyor, kullananların çoğunluğu orayı istiyor. Raylı sistem bağlantısı var. Havaalanı metrosu tamamlanınca inşallah Havaalanına da gidecek. Otobüs firmaları da istemiyor, yani kimse istemiyor. Ben vatandaşın büyük çoğunlunun istemediğine neden inisiyatifte bulunayım. Bizim prensibimiz vatandaşın büyük çoğunluğunun uygun göreceği projeleri yapmak. Biz milletin imkânlarını kullanıyoruz. Bunlar milli servet, milletin imkanlarını milletin hizmetine adaletli şekilde sunmak bizim görevimiz. Ben büyük çoğunluğu rahatsız edecek bir şeyi neden yapayım?”

ANKARA TRAFİĞİNE ÇÖZÜM YENİ ULAŞIM PROJELERİ…

Başkan Tuna, Eskişehir Yolu’na alternatif, Sabancı-Bağlıca Bulvarlarını bağlayacak olan bulvardaki çalışmalara ilişkin soruya da “O da inşallah 27 Aralık’ta Atatürk’ün Ankara’ya gelişi ve Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün yıldönümü olan 27 Aralık günü hizmete açılacak inşallah” müjdesini verdi.

Sözkonusu bulvarın resmi açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından gerçekleştirilmesinin planlandığını da kaydeden Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Ama fiilen 27 Aralık günü hizmete açılmış olacak. Eskişehir Yolu’na paralel Sabancı Bulvarı’nın devamı. Bunun Çevre Yolu bağlantısıyla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah Çevre Yolu’nu da bağladığımız zaman hem Etimesgut ve Sincan trafiğini ciddi anlamda rahatlatmış olacak, hem de Eskişehir Yolu’nu rahatlatmış olacak” açıklamasını yaptı.

16 İLÇEDE SU İNDİRİMİ

Göreve gelir gelmez hayata geçirdiği önemli uygulamalarla Başkentlilerin de takdirini toplayan Başkan Tuna, bu çalışmalardan biri olan ve Bütünşehir yasasıyla birlikte Büyükşehir sınırlarına katılan 16 dış ilçede gerçekleştirilen atık su ve su indirimine ilişkin de açıklamalarda bulundu. “16 ilçedeki su fiyatlarında indirme gittik” diyen Başkan Tuna, “Mandıralarda kullanılan suyun fiyatını yarı yarıya indirdik. Kırsaldaki vatandaşların için orda yaşamayı devam ettirmesi, gençlerimizin de orada kalması için yapabileceğimiz su fiyatlarını indirmekti. Bu durumu Vatandaşlarımız memnuniyetle karşıladı. Ciddi indirim gerçekleştirdik” diye konuştu.

Başkent’in merkez ilçelerinde de su indirimine ilişkin çalışmalarının devam ettiği müjdesini veren Başkan Tuna, belediyenin imkanları ölçüsünde lüks harcamalardan tasarruf ederek su ve ulaşım desteklerini arttıracaklarını belirterek, “Gönül isterdi ki su ve ulaşım da bedava olsun” dedi.

“LİYAKAT ESASINA GÖRE GÖREVLENDİRME YAPIYORUZ”

Başkan Tuna, belediye kadrolarında gerçekleşen görev değişimlerine ilişkinde soruları da yanıtlayarak, tüm görev değişikliklerinin liyakat usulüne uygun şekilde yapıldığının altını çizdi. Başkan Tuna, “Kimseye farklı muamele yapamayız. Adaletten ayrılamayız. Beraber çalışabileceğimiz herkesle yolumuza devam ederiz. Eli cebinde, boş gezene müsamaha edemeyiz milletin emanetini taşıyoruz. Hizmeti yapıyorsa düşüncesi, mezhebi bizi alakadar etmez. İşini düzgün yapıyorsa hissi yaklaşım söz konusu değildir” şeklinde konuştu.

“BİZ KAVGAYA DEĞİL ÇALIŞMAYA GELDİK”

Programın sunucusu Akgün’ün, belediye amblemi ve muhalefetteki ilçe belediyeleriyle ilişkiler konusundaki sosuna da Başkan Tuna, “Biz kavgaya değil, çalışmaya geldik” cevabını verdi.

“Tartışmadan ziyade uzlaşmadan yanayız” sözleriyle açıklamalarını sürdüren Başkan Tuna, “Kimseyle problem yaşamak istemiyoruz. Kimseyle sıkıntımız yok. Bütün belediyelerle işbirliği yaparak şehrin her köşesinde yaşanlara eşit hizmet götürmeye çalışacağız” açıklamasını yaptı.

Muhalefette olan Çankaya, Yenimahalle, Etimesgut belediyeleriyle de görüştüklerini ve ihtiyaçları, talepleri neyse onu yapacaklarını da kaydeden Başkan Tuna, konuşmasını “Çankaya’daki de bizim sorumluluğumuzda. CHP’yi seçtiyse cezalandırmak gibi bir niyetimiz yok. AK Partili belediye başkanlarımıza da diğerlerine de ilçe ihtiyaçları noktasında daha huzurlu, müreffeh hayat sürmeleri için ne yapabiliriz. Ortak akılla el ele vererek Ankara’yı daha huzurlu bir kent haline getirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz” sözleriyle tamamladı.