Folkorun OSKAR Ödülleri dağıtıldı

37 yıldır geleneksel olarak verilen “Türk Halk Kültürü Hizmet ödülleri” bu yıl da sahiplerini buldu.
Türk Tarih Kurumu salonunda düzenlenen törene çok sayıda davetli katıldı.
Ödül dağıtım töreninnde bir konuşma yapan Başkan İrfan Ünver Nasrattınoğlu 4-2-595x398.jpg irfan ünverHalk Kültürlerini Araştırma Kurumu olarak yaptığıkları hizmetleri anlattı. Yıllardır olağanüstü başarı ile hizmetlerini sürdüren HKAK, kültür tarihimizde özel ve özgün yerini korumaktadır dedi.
Nasrattıoğlu :Halk kültürü alanında yapılan çalışmaları değerlendiren ve yeni çalışmaları teşvik ederek özendiren bu geleneksel ödüller, kültür çevrelerinde saygı ve ilgiyle karşılanmakta ve FOLKLORÜMÜZÜN OSKAR ÖDÜLLERİ olarak adlandırılılmaktadır dedi.
Öte yandan Türk Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu ,UNESCO Türkiye Millî Komisyonunu, Köprülü’nün Vefatının 50. Yılını,UNESCO Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri arasına aldırdığı ve Somut Olmayan Kültürel Miras Sözleşmesiyle halk kültürüne katkı sağladığı için 2016 yılında Türk Halk Kültürü Hizmet Ödülüne layık gördü.
Halk kültürü alanında akademik hizmet verenlere,kurumlara,kişilere , araştırmacılara, ozanlara,halk şairlerine,eser verenlere her yıl verilen ödülleri kazananlar şunlar:
İŞTE ÖDÜL ALAN BİLİM ADAMLARI:
1. Prof.Dr.Ayşe Fügen BERKAY
2. Prof. Dr. Mustafa SEVER
3. Prof. Dr. Kamil Veli NERİMANOĞLU
4. Prof.Dr. Abdullah AYDIN
5. Prof.Dr. Muammer Mete TAŞLIOVA
6. Yrd.Doç.Dr. Atiye NAZLI
7. Mecit UYANIK
8. Turhan BEKTAŞOĞLU
9. Ahmet Semih TULAY
10. Abdürrahim KARADEMİR
11. Erhan İVGİN