HALK KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMALARI KURUMU ÖDÜLLERİ

HALK KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMALARI KURUMU ÖDÜLLERİ
YAHYA AKSOY
15 Mart 1955 tarihinde Ord. Prof. Dr.M. Fuad Köprülü ve arkadaşları tarafından kurulan,”Türk Halk Sanatlarını ve Ananelerini Tetkik Cemiyeti,” bugünkü adıyla “HalkKültürü Araştırmaları Kurumu”, 62 yıldır halk kültürü alanında çok değerli çalışmalara imza atmıştır.
37 yıldır geleneksel olarak verilen “Türk Halk Kültürü Hizmet ödülleri” bu yıl 16 Aralık 2017 günü saat 12.00 ‘de TTK salonunda verilecektir.
Yakın zamanda aramızdan ayrılan kültür eri Erhan İvgin’in günler önce belirlenen ödülü, ailesine takdim edilecek. Kültür ve sanata ve özellikle halk kültürüne büyük hizmetleri olan Erhan İvgin, genç yaşta yakalandığı hastalığıktan kurtulamayarak aramızdan ayrılsa da, gönüllerde hep var olacaktır.
İrfan Ünver nasrattınoğlu başkanlığında yıllardır olağanüstü başarı ile hizmetlerini sürdüren HKAK, kültür tarihimizde özel ve özgün yerini korumaktadır.
Halk kültürü alanında yapılan çalışmaları değerlendiren ve yeni çalışmaları teşvik ederek özendiren bu geleneksel ödüller, kültür çevrelerinde saygı ve ilgiyle karşılanmaktadır. Bu konuda ,başta Prof.Dr.İrfan Ünver Nasattınoğlu olmak üzere emeği geçenleri ve ödül alanları gönülden kutluyorum.
Türk Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu ,UNESCO Türkiye Millî Komisyonunu, Köprülü’nün Vefatının 50. Yılını,UNESCO Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri arasına aldırdığı ve Somut Olmayan Kültürel Miras Sözleşmesiyle halk kültürüne katkı sağladığı için 2016 yılında Türk Halk Kültürü Hizmet Ödülüne layık gördü.
Halk kültürü alanında akademik hizmet verenlere,kurumlara,kişilere , araştırmacılara, ozanlara,halk şairlerine,eser verenlere her yıl verilen ödüller , bu alanda emek harcayanlara baş tacı olarak onur, heyecan, kıvanç ve heyecan vermektedir.
ÖDÜL – 2017 ALACAK OLANLAR

1. Prof.Dr.Ayşe Fügen BERKAY
2. Prof. Dr. Mustafa SEVER
3. Prof. Dr. Kamil Veli NERİMANOĞLU
4. Prof.Dr. Abdullah AYDIN
5. Prof.Dr. Muammer Mete TAŞLIOVA
6. Yrd.Doç.Dr. Atiye NAZLI
7. Mecit UYANIK
8. Turhan BEKTAŞOĞLU
9. Ahmet Semih TULAY
10. Abdürrahim KARADEMİR
11. Erhan İVGİN