New York ta terör dehşeti

ABD’nin New York şehrinin en kalabalık bölgelerinden Manhattan, dün bir terör saldırısına daha sahne oldu. 27 yaşındaki Bangladeş asıllı Akayed Ullah olduğu açıklanan şüpheli, sabah yerel saatle 07.20 sıralarında Times Meydanı’ndaki metro istasyonu ile Port Authority Otobüs Terminali’ni birbirine bağlayan altgeçitte üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi. Olayda üç kişi hafif yaralandı. Yaralılar çevre hastanelerde tedavi altına alındı. Vücudunda yanıklar oluşan şüpheli de hastaneye kaldırıldı.

New York Polis Şefi James O’Neil, ilk belirlemelere göre; şüphelinin saldırıyı vücuduna bağladığı ‘düşük teknoloji’ elyapımı bir patlayıcıyla gerçekleştirdiğini duyurdu. Yetkililer boru tipi bombanın erken patladığı ve bu nedenle de can kaybı yaşanmadığını ve zararın görece az olduğunu belirtti.

BOMBAYI İŞ YERİNDE YAPMIŞ

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, olayı “terör saldırısı teşebbüsü” olarak nitelendirdi. CNN’e bilgi veren bir polis yetkilisine göre; 7 yıldır Brooklyn’de yaşadığı öğrenilen Ullah, soruşturmayı yürüten dedektiflere konuştu ve patlayıcıyı internetten bakarak, çalıştığı elektrik şirketinde yaptığını söyledi.

‘TERÖR SALDIRISI GİRİŞİMİ’

Associated Press haber ajansının polis yetkililerine dayandırdığı haberinde ise, Ullah’ın DEAŞ’tan etkilendiği ancak terör örgütüyle görünür bir bağlantısının bulunmadığı ve ‘muhtemelen’ tek başına hareket ettiği belirtildi. Port Authority’deki Diego Fernandez adlı bir tanık, olay mahallini hızlıca terk edenlerin izdihama yol açtığını söyleyerek, “Herkes korkmuştu, koşuyor ve bağırıyorlardı” dedi. Marlyn Yu Sherlock adlı bir tanık ise terminaldeki bir mağazada olduğunu, patlama sırasında insanların çığlık çığlığa metrodan panikle koşarak çıktığını söyledi. Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump’a da olayla ilgili brifing verildi.