ÖNYARGILARA KAYGILARA KARŞI “YAŞAYAN KÜTÜPHANE”

ÖNYARGILARA KAYGILARA KARŞI “YAŞAYAN KÜTÜPHANE”

Çankaya Belediyesi ve Toplum Gönüllüleri Vakfı “Yaşayan Kütüphane” adlı diyalog projesi ile önyargılara karşı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Çankaya Belediyesi Galeri Çankaya, Toplum Gönüllüleri Vakfı’ndan gençlerin gerçekleştirdiği Yaşayan Kütüphane etkinliğine ev sahipliği yaptı. Kitap rolü üstlenen gençler meraklı vatandaşlara toplumsal yanlışlar sonucu pek çok alanda oluşan önyargılara karşı birikimlerini aktardı.

Ankara, Bilkent, Gazi, TOBB; Hacettepe, Çankaya üniversitelerinden Toplum Gönüllüsü gençlerin gerçekleştirdiği Yaşayan Kütüphane projesi, toplumsal yanlışlar, bilgi eksikliği ya da önyargılar sonucu ötekileştirilen, şiddete maruz kalan bireyleri vatandaşlarla bir araya getirdi. Vatandaşlarla bilgi birikimlerini paylaşarak önyargıları ortadan kaldırmaya çalışan kitap rolü üstlenen bireyler, toplumsal sorunlarla yüzleşmenin de önünü açtı. Sorunun temelde bir insan hakları sorunu olduğundan söz eden bir “Kitap”, kanser hakkında yanlış bilinenlerden bir erkek feministin yaşadıklarına, toplum tarafından öteki olarak gösterilen bir Hristiyan ya da Alevi vatandaştan çocuk yaşta cinsel istismara uğramış genç kıza pek çok örneğin meraklı insanlarla buluştuğunu aktardı.

Yapılan okumaların ardından kendilerine verilen formu dolduran okuyucular, görüşmenin faydalı geçtiğini söylerken, formlar daha sonra değerlendirilerek ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşılacak.
Gerçekleştirilen etkinliğin daha fazla sayıda insana ulaşması için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen gençler, desteklerinden ötürü Çankaya Belediyesi’ne teşekkür ettiler.​