Çanakkale Şehitleri Müzesi TIR’ına, yoğun ilgi..

Çanakkale Şehitleri Müzesi TIR’ına,

Kahramankazan’da yoğun ilgi….

Öğrenci velileri tarafından yapılan üzüm hoşafı ve helva katılımcılara dağıtıldı…

Haber:Halim UTLU
Türkiye’deki okulları dolaşması için 1915 Çanakkale Şehitleri Müzesi Vakfı’nın gezici müze haline getirdiği Çanakale Şehitleri Müzesi TIR’ı, Ankara Kahramankazan’ı ziyaret ederek öğrencilerle buluştu. Öğrenciler ve veliler müze TIR’a yoğun ilgi gösterdi
1915 Çanakkale Şehitleri Müzesi Vakfı’nın öğrencilere Çanakkale Zaferi ruhunu aşılamak için, tüm Türkiye’deki okulları dolaşması için gezici müze haline getirdiği Çanakale Şehitleri Müzesi TIR’ı Şahin Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Çanakkale Zaferi rozeti hediye edildi
Müze TIR burada düzenlenen törenle karşılandı. Törene Kahramankazan Kaymakamı Engin Aksakal, Kahramankazan Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek ve ilçe protokolü ile öğrenciler ve veliler katıldı.

Şehitler için saygı duruşu,İstiklal Marşı,Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Çanakkale Savaşı ruhunu yaşatmak için, veliler tarafından yapılan üzüm hoşafı ve helva katılımcılara dağıtıldı.Programa katılanlara, onur beraat namesi ve Çanakkale Zaferi rozeti hediye edildi.

Müze TIR’a yoğun ilgi

Öğrenciler ve veliler, içinde Çanakkale Savaşı sırasında kullanılan eşyalar ile o döneme ilişkin çeşitli fotoğrafların bulunduğu müze TIR’a yoğun ilgi gösterdi.

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, “Çanakkale Destanı’nı öğrencilerimize anlatan ve onlara bu ruhu aşılayan müze TIR’ın hazırlanmasında emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.” dedi.Ertürk, böylesine anlamlı bir amaç için hazırlanan müze TIR’ı, ilçelerinde misafir etmekten dolayı oldukça mutlu olduklarını ve gurur duyduklarını belirtti.