TTB’ li 11 Doktora gözaltı….

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı harekâtına ilişkin ‘savaş bir halk sağlığı sorunudur’ tanımlaması yapan TTB Merkez Konseyi üyesi 11 kişi hakkında başlattıkları soruşturma sonucunda Türk Tabipler Birliği yöneticileri hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu.
Başsavcılık, “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılama” ve “Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlamalarından soruşturma başlatmıştı.
TTB Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, Sezai Berber, Sinan Adıyaman, Selma Güngör, Şeyhmus Gökalp, Hande Arpat, Ayfer Horasan, Taner Gören, Funda Obuz, Yaşar Ulutaş ve Nazım Yılmaz’ın gözaltı listesinde olduğu belirtiliyor.

Genel Başkan Prof. Dr. Raşit Tükel’in Ankara’da gözaltına alındığı öğrenildi. İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Eskişehir’de gözaltı işlemlerinin yapıldığı belirtiliyor.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan konuyla ilgili açıklamada ”Başsavcılığımızca Türk Tabibler Birliği yetkilileri hakkında 3713 sayılı Kanun uyarınca yapılmakta olan soruşturma kapsamında 11 yönetici hakkında gözaltı kararı verilmiş olup Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi görevlilerince yasal işlemler bu sabah itibarıyla başlatılmıştır” denildi.