Erdoğan’dan ÖSO’ ye ”Kuvayı Milliye” benzetmesi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile yer alan Özgür Suriye Ordusu için “ÖSO, tıpkı Kurtuluş Savaşı’mızdaki Kuvayı Milliye güçleri gibi sivil bir oluşumdur” dedi.

Kılıçdaroğlu eleştirmişti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ÖSO ile hareket edilmesinden duyduğu rahatsızlığı şöyle anlatmıştı: “Ordu ile ÖSO’nun birlikte anılmasını ben içime sindiremiyorum, ağrıma gidiyor. Koskoca Türkiye’nin ordusu ikinci planda, ÖSO birinci planda. Ordumuzun kahramanlığını ÖSO’ya devrediyoruz Ne demek bu?”

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, sözlerine şöyle başladı: “ÖSO’nun Fırat Kalkanı Harekatı’nda nasıl fedakarca çarpıştığının bizler yakından şahidiyiz. Bugüne kadar 614 şehit vermiştir. Zeytin Dalı Harekatı’nda 16 şehit, 100’e yakın şehit vermiş olmasına rağmen mücadelesini kahramanca vermektedir.”

TSK ile ÖSO’nun uyum içinde olduğunu söyleyen cumhurbaşkanı, şöyle devam etti: “ÖSO, tıpkı Kurtuluş Savaşı’mızdaki Kuvayı Milliye güçleri gibi sivil bir oluşumdur. ÖSO’nun bizim kahraman askerlerimiz ile yan yana çarpışması iftihar edilecek bir görüntüdür. Her sivil oluşum gibi burada da yanlış yapanlar çıkarsa kendi içlerinde muhasebesini yaparlar. Orası kendi meseleleridir. Bütün bunları gören, değerlendiren milletimizin günü geldiğinde takdirini sandıkta ortaya koyacağına inanıyorum.”