Türkiye’nin ilk Sosyal Medya Akademisi’nde dersler başladı…

Bilişim hukuku ve siber psikoloji gibi eğitimler verilecek….

Türkiye’nin ilk Sosyal Medya Akademisi’nde dersler başladı…

Haber:Halim UTLU
Türkiye’nin ilk sosyal medya akademisi olma özelliğini taşıyan Ankara Kahramankazan Belediyesi Sosyal Medya Akademisi, dün faaliyete geçti ve ilk derslere başlandı.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Gazi Üniversitesi işbirliği ile kurulan Kahramankazan Belediyesi Sosyal Medya Akademisi’nde ilk ders yapıldı. Çağımızda önemli bir yer tutan sosyal medyanın bilinçli ve doğru kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla kurulan akademide ilk ders, İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve Gazi Üniversitesi öğretim üyeleri Dr. Serap Can ve öğretim görevlisi İbrahim Cihan Yetişken’in katılımıyla yapıldı.
Eğitimler sertifikalı ve ücretsiz
Akademide, internet öncesi ve sonrası, sosyal medyanın avantajları, dijital vatandaşlık ve sanal kimlikler, sosyal medyada başarılı olmanın yolları, bilişim hukuku ve siber psikoloji gibi eğitimler verilecek. 2 ay sürecek eğitim programı kapsamında, 30 saatlik bir ders maratonunu geride bırakan kursiyerler, başarılı olmaları halinde sertifika almaya hak kazanacak.
Akademiye katılan kursiyerlere ilgilerinden dolayı teşekkür eden Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, akademiden yetişen sosyal medya kullanıcılarının, Türkiye’nin içinden geçtiği bu zorlu süreçte önemli bir görev üstleneceğini belirtti.
Akademi,Türkiye’yi dünyada ve ülkemizde en iyi şekilde anlatacak
Ertürk,“Yerli ve milli sosyal medya için ilk adımı attık. Akademimiz, Türkiye Cumhuriyeti’ni dünyada ve ülkemizde en iyi şekilde anlatacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye’nin, Zeytin Dalı Harekatı ve diğer milli meseleleri başta olmak üzere, haklı davalarımızı savunacak, yerli ve milli sosyal medya kullanıcıları yetiştireceğiz” dedi.
Kahramankazan Belediyesi’nin sosyal medya alanını kurduğu akademiyle bilimsel bir boyuta taşımasına dikkat çeken, yerli ve milli duruş gösteren sosyal medya kullanıcılarının örgütlenmesinin çok önemli olduğunu anlatan
Milletvekili Külünk de
Sosyal medyayı doğru ve etkin kullanmak şart
“Türkiye’nin beka mücadelesine, başlattığı büyük yürüyüşe ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a karşı olan emperyal akıl, Twitter ve Facebook başta olmak üzere, sosyal medya mecrasında önemli bir örgütlenmeye sahip. Bu mecralarda bize yapılan saldırılara göz yumulurken, milli ve yerli hesaplara ise anında müdahale ediliyor. Bunu kırmak için örgütlenmemiz ve sosyal medyayı doğru ve etkin kullanmamız şart” şeklinde konuştu.
Alınan bilgiye göre,Sosyal Medya Akademisi’ne bu işin meraklıları ve kullanıcılarının oldukça ilgi gösterdiği,derslerin
dikkatli bir şekilde dinlendiği,anlaşılamayan konularla ilgili sık sık sorular sorulduğu ifade edildi.(Halim UTLU)