Sağlık sektöründe de,Pakistan- Türkiye işbirliği hızla büyüyor….

Konuk heyet, tıbbi cihazlar ve eczacılık yönetimi için, Türk düzenleyici
yönetim biçimini gözlemleyerek, bu konularla ilgili bilgi aldı….

Sağlık sektöründe de,Pakistan-
Türkiye işbirliği hızla büyüyor….

Haber:Halim UTLU
Türkiye-Pakistan ilişkilerinde hemen hemen her sektörde yürütülen işbirliği ve ortaklık görüşmeleri,çok olumlu bir havada hızla gelişirken, sağlık sektöründe de,ikili görüşmeler sürüyor. Bu kapsamda,Türkiye’nin Pakistan’ın sağlık sektörünün gelişmesi ve sağlık reformu için, teknik destek ve teknoloji transferi yapacağı,bununla ilgili çalışmalara başlandığı açıklandı.
Pakistan sağlık sektöründen bir heyet, 30 Ocak’ta Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan’la görüştü. Pencap Birincil ve İkincil Sağlık Bakımı Bakanı Khawaja Imran Nazir’ın liderlik ettiği heyet ve Bakan Dr. Demircan,sağlık sektöründe devam eden işbirliğini tartıştı ve bu alandaki ortaklıkların, hızla geliştiği ifade edildi. Toplantıya,Pakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Syrus Sajjad Qazi ve Pencap Hükümeti yetkilileri katıldı.
Pakistan’ın gelişen sağlık sektörüne destek devam edecek
Toplantılardan sonra, iki Bakan ortak bir basın konferansı düzenledi.Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Türkiye’nin Pakistan’ın sağlık sektörünü geliştirirken, desteklemeye devam edileceğini, Pakistan’daki sağlık reformu için teknik destek ve teknoloji transferi sözü verdi.
Pakistan Pencap Sağlık Bakımı Bakanı Khawaja Imran Nazir de,kardeş Pakistan-Türkiye ilişkilerinin sağlık
sektöründe, son iki yılda geometrik bir büyümeye tanık olduğunu söyledi. Büyüyen Pakistan-Türkiye işbirliğinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Khawaja Imran Nazir, Türk liderlerine destekleri için teşekkür etti. Türk teknik desteğinin, Pakistan’daki sağlık reformu inisiyatiflerini güçlendirmeye yardım edeceği ifade edildi.
Eczacılık sektörü yönetimi üzerine yoğunlaştı
Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliği basın bürosundan verilen bilgiye göre; Pakistan heyeti ,aynı zamanda Ankara’daki Türk Tıbbi ve Medikal Cihazlar Ajansını ve İlaç Analizi laboratuvarını ve İstanbul’da bulunan bir ecza deposunu da ziyaret etti.
Heyet, tıbbi cihazlar ve eczacılık yönetimi için, Türk düzenleyici yönetim biçimini de gözlemleyerek, bu konularla ilgili bilgi aldı. Özellikle, eczacılık sektörü yönetimi üzerine de yoğunlaşan heyet, Türkiye’nin başarılı sağlık sektörü reformu deneyiminden elde edeceği bilgileri ve uygulamaları, Pakistan’a adapte ederek, geliştirmeyi planlıyor.

3 Ek