Afrin’den 2 Şehit haberi daha geldi

Afrin’in Bülbül beldesi güneybatısı ile El Maski civarındaki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına yönelik PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ terör örgütü mensuplarınca düzenlenen tanksavar ve havan saldırıları sonucu 2 askerin şehit olduğu bildirildi.
Zeytin Dalı Harekatı’ndan şehit haberi geldi. Teröristler, güvenlik güçlerinin bulunduğu Afrin’in Güneybatısı’ndaki Bülbül ve El Maski bölgesine tanksavar ve havan topu ile saldırı düzenlendi.

Astsubay Ömer Bilal Akpınar ve Uzman Çavuş Yunus Emre Doğan ağır yaralandı. Helikopterle Kilis’e götürülen iki asker kurtarılamadı, şehit oldu.

Saldırının ardından terör örgütüne ait hedefler ateş altına alındı.

Şehit iki askerin cenazesi törenin düzenleneceği Gaziantep’e gönderildi

Tankçı Astsubay Ömer Bilal Akpinar üç ay önce evlenmişti. Eşi Hafizenur Akpınar’in Tunceli’de komiser yardımcısı olarak görev yaptığı öğrenildi.

Şehidin cenazesi memleketi Karabük’te toprağa verilecek.

Şehit Uzman Çavuş Yunus Umre Doğan Kilisli’ydi. Acı haber sağlık ekipleri eşliğinde verildi. Şehidin cenazesi Polateli ilçesinde toprağa verilecek.

TSK’DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Afrin’in Bülbül beldesi güneybatısı ve El Maski civarında bulunan TSK unsurlarına yönelik PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen tanksavar ve havan saldırıları sonucu 2 askerin şehit olduğu ifade edildi.

Saldırının ardından bölücü terör örgütü mensuplarına bölgedeki mevcut ateş destek vasıtalarıyla karşılık verildiği belirtildi.

Açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz.” ifadelerine yer verildi.