”AKP-MHP İttifakı ömür boyu ! ”

AKP genel başkan yardımcısı ve parti sözcüsü Mahir Ünal, MHP’yle olan ittifaklarının 2023’e yönelik olduğunu söyledi.

‘Cumhur ittifakı’ adıyla bir araya gelen AKP ve MHP, ortak ittifak kanun teklifinin bugün Meclis başkanlığına sunmuştu.

Teklifin komisyonda görüşüldükten sonra gelecek günlerde genel kurula gelmesi bekleniyor.

Habertürk TV’deki canlı yayına katılan Ünal, MHP’yle oluşturdukları ittifakın 2019’a dönük bir ittifak olmadığını söyledi.

Bunu daha önce AKP genel başkanı ve cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ifade ettiğini aktaran Ünal, “Bu yani 2023’e yönelik, daha çok Türkiye’ye dönük hedeflerini, hayallerini, Türkiye’nin gelecek vizyonunu ortak tayin etme iddiasında olan iki siyasi partinin birlikteliği bu” dedi.

‘Milliyetçilik yükselmiyor’
AKP sözücü, sözlerine şöyle devam etti: “Seçim sonrası nasıl olur? Şurası mı olur? Muhal yani, muhal üzerine konuşamayız. Ama burada bir şeyin altını çizmek istiyorum. ‘Türkiye’de milliyetçi söylem yükseliyor’ ya da “Türkiye’de milliyetçi söylem üzerinden bir kutuplaşma oluyor’ gibi bazı dezenformasyonlar söz konusu. Bakın MHP’nin de AK Parti’nin de 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’nin güvenliği, sınır güvenliği ve devletin bekası konusunda ortak hassasiyetleri, milli ve yerli bir duruşu ortaya çıkardı. Bugün hem AK Parti’nin hem de MHP’nin dili ve söylemi, bu milli ve yerli duruşun bir sonucudur.”