Bahçeli ve Erdoğan’ dan BAŞBUĞ’ a tepki !

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’a sert tepki gösterdi.
Partilerinin Afrin hareketı üzerinden siyasi kazanç peşinde olduğu iddiasına tepki gösteren Bahçeli, “Zilletten vazgeçin, sihirli dilinizi kesin” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Enerjinizi harekat üzerinden yaptığınız planlarla heba etmeyin. Afrin üzerinden partimizin siyasi kazanç peşinde olduğunu iddia etmek küstahlıktır. Zeytin Dalı Harekatı siyasete alet edilmemeliymiş. Bunu söyleyen Eski Genelkurmay Başkanı Sayın İlker Başbuğ’a sormak lazımdır. Afrin’i siyasete alet eden kim ya da kimlerdir. Kimi kastediyorsunuz. PKK/PYD/YPG üzerinden siyaset yaptığını zanneden işbirlikçi emellere laf etmeyenler neyden gocunmuşlardır… Siyaset beka mücadelesini konuşmayacaktır da neyi konuşacaktır. Fok balıklarının nasıl yaşadığını mı yoksa nesli tükenen balinaları mı anlatalım. Kuş ve böcek türlerinden mi söz edelim…”
ERDOĞAN DAN BAŞBUĞ’ A;GEREKEN YAPILACAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Afrin iç siyasete malzeme olmamalı” diyen eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’a “Yazıklar olsun, gerekli cevabı alacak” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Partisinin grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlker Başbuğ’un “Afrin operasyonu siyaset malzemesi yapılmasın” açıklamalarına tepki gösterdi.
‘ONUN HADDİNE Mİ?’

NTV’nin aktardığına göre Erdoğan’ın ifadeleri şöyle:

“Ben bunu az önce duydum ve bir Genelkurmay Başkanı’ndan, emekli de olsa, böyle bir açıklamayı duymak, bizler için büyük bir talihsizliktir. Bir defa, siyasete alet edildiğini söylemek onun haddine mi? Afrin’i siyasete malzeme edenler Başbuğ’un yanındakiler. Yazıklar olsun, gerekli cevabı alacak.”

Erdoğan’ın Başbuğ’a yönelik tepkisini aktaran bazı gazeteciler de ‘Gerekli cevabı alacak’ ifadesinin ‘Gereği yapılacak’ şeklinde olduğunu belirtti.

Yunanistan Savunma Bakanı Kardak’a yaklaştırılmadı