‘Anlat Hemşehrim, Dertleşelim’

Akşener ‘ittifak arşivi’ni açtı: O ona ‘Zürriyetsiz’, o da diğerine ‘Şerefsiz’ dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP ile MHP’nin ‘cumhur ittifakı’nın değerlendirirken, iki parti liderinin birbirleri hakkında söyledikleri sözleri hatırlattı.

Beşiktaş’taki Demokrasi Meydanı’nda partisinin düzenlediği ‘Anlat Hemşehrim, Dertleşelim’ etkinliğine katılan Akşener’e ittifak soruldu.

“Sayın Erdoğan’ı bu kadar acele bu işlere iten o korku nedir?” diyen İYİ Parti lideri, ‘korku’nun ‘çekmecedeki anket sonuçları’ olduğunu ileri sürdü, bunların açıklanmasını istedi.

Akşener şöyle devam etti: “Siyasi partiler elbette ki yan yana gelebilirler. ‘Vay efendim siz niye yan yana geliyorsunuz?’ deme hakkı kimsenin yok. Burada itiraz edilen saygısızlık şudur; kendileri kurdular, ‘Niye kurdunuz diyen’ yok. Ama ‘Biz yerli ve milliyiz, siz hainsiniz’ hakkın ve haddin mi? Böyle bir durum olamaz. İtirazımız buradaki saygısızlığadır.”

Eski defterleri açtı

Akşener, Beşiktaşlıların meşhur ‘Kartal pençesi’ hareketini de yaptı…
Tecrübeli siyasetçi, eskiden AKP genel başkanı ve cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin birbirleri hakkında söyledikleri sözleri gündeme getirdi.

Akşener sözlerini şöyle sürdürdü: “Biri birine ‘Zürriyetsiz’ dedi. Öbürü öbürüne ‘Şerefsiz’ dedi. Öbürü öbürüne ‘Ver Bilal’i al hilali’ dedi. Öbürü öbürüne ağzıma alamayacağım çirkinlikler oldu. Bir baktık yerli ve milli ittifakı… İttifak kurabilirsiniz. Bütün bunlardan vazgeçmiş olabilirsiniz. Bu bizi ilgilendirmez. Bu cıvıklık, bu tutarsızlık nasıl oluyor da yerli ve milli oluyor? Onun karşısındaki de ‘gayri milli, hain’ oluyor.”Kaynak:Diken.com.tr