Bahçeli yine coştu !

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Beşar Esad yönetiminin YPG ile işbirliği yapması durumunda Türkiye’ye ‘100 yıl önceki topraklarını’ elinde tutmanın yolunun açılacağını söyledi.

Grup toplantısındaki konuşmasında ‘Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili uzun uzun bilgi veren Bahçeli, operasyonun dört kritik safhasını şöyle anlattı: “1 – Terör örgütü ile tüm bağlantılar kesilmeye çalışılmış bunda başarılı olunmuştur. 2- Terör örgütünün çevresi kuşatılmış, patlayıcılar, hendekler imha edilmiştir. 3 – Afrin’e çıkan tüm stratejik yol tepe kontrol altına alınmaya çalışılmış ve başarıya ulaşılmıştır. 4- Dördüncü safha sivillerin Afrin’den kurtarılmasıdır.”

‘Esad hangi yüzle konuşmaktadır?’

MHP lideri sözlerine şöyle devam etti: “Afrin Suriye’nindir. Suriye yönetimi teröristle iş başı yaparsa. 100 yıl önceki topraklarımızın bir kısmını emaneten de olsa elimizde tutmanın yolu açılacaktır. Suç ortakları belirginleşmiştir. Masumların kanını döken barbarlar söz konusu Türkiye olunca bir araya gelmişlerdir. Türkiye’ye iftira atan iç ve dış mihraklar Türkiye’nin sivil hassasiyetini ne zaman idrak edecekler. Teröristler yaşlı çoluk çocuk arkasına saklanmasa kahramanlarımızla kim baş edebilirdi? Canilerin köstebek gibi oraya, buraya saklanması boşunadır. Topraklarını kana ve işgale terkeden Esad hangi yüzle konuşmaktadır? “

Operasyonların Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı yürütüldüğünü de dile getiren Bahçeli “Afrin’de yürümez, Menbiç’e hilali dikmezsek, Ankara’da boğuluruz. Hedef budur” diye konuştu.

Erdoğan’ın sıcak baktığı teklife karşı

Türkiye’ye Menbiç’in yarı yarıya kontrol edilmesini teklif eden ABD’nin yanlışta olduğunu vurgulayan MHP lideri, “YPG/PKK’yı Fırat’ın doğusuna gizlemek her şeyi çözecek midir? Fırat’ın doğusuna geçince sütten çıkmış kaşık mı oacaktır. Bu işin doğusu, batısı yoktur. Afrin temizlenir temizlenmez, Membiç gündeme alınmalı teröristler kovalanmalı. Fıratın kıyılarına hepsi gömülmelidir” dedi.

Bahçeli’nin karşı çıktığı teklif için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Yapılabilir” demişti.(Kaynak:Diken.com.tr)