Beşiktaş yıkıldı:1-0

Şampiyonluk iddiasını sürdürebilmesi için Başakşehir deplasmanına 3 puan ümidiyle giden Beşiktaş yıkıldı.Zirveyi yakından ilgilendiren maçta Medipol Başakşehir, 62. dakikadan itibaren 10 kişi oynadığı maçta Beşiktaş’ı 1-0 yendi. Ev sahibi ekibi galibiyete taşıyan gol 28. dakikada,Tolgay ın kaptırdığı topla buluşan Elia’dan geldi. Turuncu Lacivertli ekip, bu sonucun ardından puanını 53 yaptı ve lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını 1’e indirdi. Şenol Güneş döneminde ise Beşiktaş’ın rakibi karşısındaki galibiyet hasreti 5 maça çıktı.
Beşiktaş ın tel tel döküldüğü maçta siyah beyazlılar tarftarına gelecek maçlar için de ümit vermedi.

Spor Toto Süper Lig’de 26. haftada Fenerbahçe-Galatasaray derbisi golsüz sona ererken; gözler Medipol Başakşehir-Beşiktaş maçına çevrildi.
Kazananın 54 puanlı lider Galatasaray’la arasındaki puan farkını bire indireceği maçın ilk yarısında Medipol Başakşehir’in üstünlüğü vardı. İlk 10 dakikada 2 net gol fırsatı yakalayan Başakşehir, 20. dakikada da çizgide Tosic’e takıldı. 28. dakikada ise Elia’nın sayısı maçın da skoru oldu. Medipol Başakşehir: 1 – Beşiktaş: 0.