‘Bir tek dertleri var, koltuk’

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Başbakan Binali Yıldırım’ın meydanı boş bulduğunu belirterek, Yıldırım’a şarkıcı Aleyna Tilki’nin şarkısından uyarladığı sözlerle seslendi: “Aleyna Tilki’nin şarkısı gibi, bütün millete ‘Bi sussan bari’ dedirtti.”

TBMM’de gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Özel,‘Bir tek dertleri var, koltuk’ dedi.

Özel’e, Yıldırım’ın, ‘frenlerinin, ABS’lerinin tutmadığını, kızaklama yaptığını, hızını alamayarak, olur olmaz laflar söylediğini’ savundu.

‘Bir tek dertleri var, koltuk’

Yıldırım’ın, “16 Nisan’da ne kadar halk düşmanı varsa ‘Hayır’ cephesinde buluşmuşlar” sözlerini hatırlatan Özel, bunun, 1950’lerde İstanbul valisi olan Fahrettin Kerim Gökalp’in, “Havalar çok sıcak, halk plajlara hücum etti, vatandaş denize giremiyor” sözüne benzediğini söyledi.

Özel, şöyle devam etti: “Madem 16 Nisan hayırcıları halk düşmanı, niye Saadet Partisi’nin peşindesin. Anayasa Komisyonu Başkanı’nı kapısında yatırıyorsunuz. 3 saat kapısında yatıyor. ‘Görevlendirdim gitsin’ diyor, ‘Gitmiştim’ diyor, ‘Bir daha git’ diyor. Sonra Binali Bey, bize, vatandaşın kendisine halk düşmanı diyor. Bize aynı konuşmasında, ‘Kıskanma cumhur ittifakına sen de gel’ ifadesini kullanıyor. Ben teröristsem, sen de milli isen senin teröristle işin ne, bizi niye çağırıyorsun? Bunların derdi ne terör ne terörist ne halk ne millet ne refah ne huzur. Bir tek dertleri var, koltuk. Biri koltuğu kaybetmek istemiyor, öbürü Meclis’teki koltuklara tek başına oturma şansı kalmadı büyük abinin paçasına tutunarak, gelip o koltuklarda tekrar yer almak istiyor.”

‘Bi sussan bari’

Yıldırım’ın, CHP’nin Afrin’deki hayatını kaybeden askerler için evlere, dükkanlara, bürolara bayrak asma çağrısına da laf ettiğini belirten Özel, Özel, “Cumhurbaşkanı çok konuşuyor, Başbakan sessiz kalıyor” denildiğini söyledi.

Özel sözlerini şöyle bitirdi: “Ancak Binali Bey, meydanı boş buldu, bir konuşmaya kalktı, Aleyna Tilki’nin şarkısı gibi, bütün millete ‘Bi sussan bari’ dedirtti. Binali Bey’i de konuşturmuyorlar, boşuna susturmayacaklarmış diyecek insan. Ne konuşsa falso, hata. Bayrak asalım diyoruz, karşı çıkıyor. Başka bir şey söyleyeceğiz, ona da karşı çıkacak, dinden çıkacak. Binali Bey, bir süredir konuşmamanın verdiği idmansızlık, sabırsızlıkla uzun süredir forma bulamayan, formda olmayan bir topçu gibi, girdi sahaya önüne geleni sakatladı, en son kendi bacağını da kırdı, sedyeyle dışarı aldılar.”

Aleyna Tilki’den ‘Sen Olsan Bari’…