Erdoğan:Bu terörist gençlere, okuma hakkını vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Afrin harekatını protesto eden Boğaziçili öğrencileri bir kez daha hedef alarak, “Bu vatan haini, terörist gençlere, bu üniversitelerde okuma hakkını vermeyeceğiz” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde geçen hafte bir grup öğrenci ‘Zeytin Dalı Harekatı’ kapsamında Afrin’in merkezine girilmesinin ardından stant açıp lokum dağıtmış, bir başka grup ise, “İşgalin katliamın lokumu olmaz” yazılı bir pankart açmıştı.

Erdoğan dün, “Bu terörist öğrencileri kamera görüntülerinden çıkarıp gereğini yapacağız” demiş, akademisyenlere de gözdağı vermişti: “Bu öğrencilerle iltisakı olduğunu belirlediğimiz anda onlarla ilgili de gereğini yaparız.”

‘Her türlü çalışmayı yapıyoruz’

Partisinin Samsun il kongresinde söz konusu gençleri bir kez daha hedef alan cumhurbaşkanı şunları söyledi: “İstanbul’da bir üniversitede imanlı, milli, yerli gençlik Afrin ile ilgili lokum dağıtırken, komünist, vatan haini gençlerin onların masalarını dağıtmaya yeltendi. Bunlar terörist gençler. Bu terörist gençlerle ilgili her türlü çalışmayı yapıyoruz ve bunların eşkallerini her şeyi belirleme suretiyle, bu terörist gençlere, bu üniversitelerde okuma hakkını vermeyeceğiz. Üniversite terörist gençlik yetiştirmez. Üniversite, vatanına, milletine hizmet edecek bir nesil yetiştirir.”

‘Artık metal yorgunluğu yok’

Erdoğan sözü Afrin harekatıyla ‘metal yorgunluğu’nun da geride kaldığını savundu: “Vatanımızı bölemeyecekler, böldürtmeyeceğiz. İnlerine kadar kovalayacağız. Kovaladık mı, Gabar’da kovaladık, Cudi’de kovaladık, Tendürek’te kovaladık. Bestler Deresi’nde kovaladık, kovalamaya devam ediyoruz. Suriye’ye kaçtılar. Yine kovaladık. Fırat Kalkanı ile kovaladık, Afrin’le kovaladık. Artık metal yorgunluğu yok. Afrin’le birlikte şimdi diriliş hareketi yeniden başladı.”

30 Mayıs’ta başlamıştı

Erdoğan’ın 30 Mayıs’ta “Partide metal yorgunluğu var” diyerek başlattığı yenilenme süreci kapsamında İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir, Niğde, Düzce ve Çorum belediye başkanlarının istifası alınmış, en az 30 il başkanıyla, İstanbul’daki ilçe başkanlarının en az üçte birinin değişeceği belirtilmişti.