Kalın:Erken seçim yok

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündemlerinde erken seçim olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Zeytin Dalı Harekatı’nın Türkiye’nin milli çıkarları ve güvenlik öncelikleri çerçevesinde başarılı bir şekilde yürütüldüğünü belirtti. Harekat kapsamında sabah itibarıyla 2 bin 940 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade eden Kalın, hedeflenen bölgelerin önemli bir kısmının yaklaşık yüzde 40 civarında kontrol altına alındığını, 100’ün üzerinde yerleşim biriminin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kontrolü altında güvenli bir şekilde yönetildiğini söyledi.
Bir basın mensubunun, “Erken yerel seçim veya genel seçim söz konusu mu?” sorusu üzerine Kalın, gündemlerinde erken seçim olmadığını belirtti. Kalın, “Seçim 2019’da hem yerel seçimler martta hem de genel seçimler kasım ayında gerçekleşecek. Şu anda bununla ilgili farklı bir durum söz konusu değil” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın yaptığı açıklamaların açık ve net olduğunu dile getiren Kalın, “Bir erken seçim olur, olacak beklentileri ya da söylentileri üzerinden özellikle Zeytin Dalı Harekatı devam ederken, ekonomimiz belli bir istikrar yakalamışken böyle zihin bulandırıcı spekülasyonlara itibar etmemek gerekir” diye konuştu.
Kalın, devlet büyüklerinin yaptığı açıklamaların net olduğunu, bu konuyu her gün kurcalayıp erken seçim yaptırmaya çalışmanın mantıklı ve makul olmadığını söyledi.
Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin soruya karşılık Kalın, Başbakan Yıldırım’ın dün yaptığı açıklamanın kapsamlı ve net olduğunu söyledi.
Bu fabrikaların iyi işletilmediği ve zarar ettiği için özelleştirildiğini ifade eden Kalın, daha önce de benzer kurumların başarılı bir şekilde özelleştirildiğini aktardı. Kalın, bu kurumların kara geçtiğini, çalışan işçiler açısından da herhangi bir mağduriyetin söz konusu olmadığını hatırlattı.