Kılıçdaroğlu bu sözlerin ‘bedelini ödeyecek’

Kılıçdaroğlu’nun ‘FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı’ sözüne AKP: Bedelini ödeyecek

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ‘FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı’ diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘bedel ödeyeceğini’ söyledi.

Kılıçdaroğlu, salı grup toplantısında “FETÖ’nün siyasi ayağını ortaya çıkarmamak için OHAL’i sürdürüyorlar. Buradan ilk kez söylüyorum. FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı, Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır diyorum” demişti.

Yazıcı, Kılıçdaroğlu’nun sıklıkla kullandığı ‘kontrollü darbe’ söylemini hatırlattı.

‘FETÖ demek vatan haini demektir’

AKP’li Yazıcı şöyle devam etti: “Sanırım bunları birilerinin kontrolüyle dile getirmektedir. Bu söylemin arkasındaki suflör FETÖ’dür, çünkü Türkiye’de FETÖ ile kim etkin mücadele ediyorsa, kim son derece kararlı bir tutum sergiliyorsa Kemal Kılıçdaroğlu’nun hedefinde o kişi vardır. Bunun hesabını verecek, bunun hesabı sorulacak.”

“Cumhuriyet Halk Partisi maalesef bugünkü söylemiyle ipi azıya almış, kontrolden çıkmış durumdadır” diyen Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “CHP’lilerin acil olarak öncelikle genel başkanlarının partilerini bu duruma düşürmesini önleyici önlem almaları gerekir. Elbette bu söylemin hesabını da yargı önünde ve siyaseten de millet nezdinde verecektir. Bu iftira, ‘FETÖ’cü, ‘FETÖ’nün bir numaralı ayağı’ ne demek? FETÖ demek vatan haini demektir. Biz FETÖ, FETÖ’cü demekle vatan hainliğinin tanımını yapıyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminin failleri FETÖ’cüdür. Baş FETÖ’cü Pensilvanya’da. Birisine FETÖ’cü demek, sen vatan hainisin demektir. CHP Genel Başkanı aymaz bir biçimde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına, ‘FETÖ’nün başı, siyasi ayağı’ demek suretiyle suç isnadında bulunmuştur, çok ağır bir şekilde iftira etmiştir. Bunun bedelini mutlaka ödeyecektir.”