Türk-İş: Şeker fabrikalarının cam filmi kadar değeri yok mu?”

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, cam filmi yasağına karşı devreye giren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı şeker fabrikaları satışını da durdurmaya çağırırken, “Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren şeker fabrikalarının MTV ya da cam filmi kadar değeri yok mu?” diye sordu.
Aydınlık’tan Seda Akyüz’e konuşan Türk-İş Başkanı Atalay da şeker özelleştirmesinde en büyük tehlike olarak nişasta bazlı şeker (NBŞ) üretiminin artma ihtimali olduğunu söyledi. NBŞ kotasının yüzde 10’dan yüzde 5’e düşürülmesini olumlu karşıladıklarını belirten Atalay, bu kotanın sıfır olmasının daha da iyi olacağını vurguladı.

Konfederasyon olarak özelleştirme girişimine karşı mücadele sürecini iyi yürüttüklerinin düşünen Atalay, şunları söyledi: “Şeker Fabrikalarının Kurtuluşu İçin ‘Milli Mutabakat Tutanakları’ başlığı altında 2 ciltlik bir kitap hazırladık. İçerisinde muhalefet partilerinin yanı sıra bazı AKP ve MHP ilçe başkanlarının fabrikaların satılmasına karşı görüşleri de yer alıyor. Yani şeker fabrikalarının özelleştirilmesine sadece muhalefet partileri değil iktidar partisi içinden de itirazlar geldi. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımız konfederasyonumuzu ziyarete geldiğinde elimizdeki dosyaları sunduk. Kendisi de inceleyeceğini söyledi. Ayrıca her gün şeker fabrikasının olduğu illerimizde eylemler ve basın açıklamaları düzenliyoruz.”

Motorlu Taşıtlar Vergisi zammı ve cam filmi yasağına gelen tepkilerin ardından Erdoğan’ın devreye girdiğini hatırlatan Atalay şöyle dedi: “Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren şeker fabrikalarının MTV ya da cam filmi kadar değeri yok mu? Sayın Cumhurbaşkanı cam filminde devreye girdi, yasak kalktı. Tepkiler geldi, MTV’deki yüksek zammı düşürdü. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusunda da devreye girsin, netice alalım. Şeker fabrikaları özelleştirilmekten kurtulsun.”