”Macron haddini ve boyunu aştı”

AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Erdoğan’ın gündeminde Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un YPG ile ilgili açıklamaları vardı. Macron için “Garip garip şeyler söylüyor” diyen Erdoğan, “Türkiye ile SDG arasında arabulucu olabiliriz lafı, haddini ve boyunu çok aşan bir beyandır” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.
Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
“Hedeflerimizi yeterince anlattığımızda 2019 seçimlerindeki hedeflerimize ulaşabilmemize mani bir durum olacağını düşünmüyorum. AK Parti’ye ne bu kifayetisz muhalefe ne FDETÖ ne PKK ne de dış güçler zarar verebilir.
MİT Kosova istihbaratı ile yaptığı dayanışma neticesinde Balkanlar’daki en üst düzey FETÖ temsilcisini anlaşarak getirdiler ve emniyet teşkilatımıza teslim ettiler. Onlar kaçacak biz kovalayacağız.
Bir partide küçük olsun benim olsun zihniyeti kök salmaya başlamışsa durum vahimdir. AK Parti bu zihniyetten uzak tutmak için elimizden geleni yaptık. Elbette zaman zaman bu yanlışa kapılan oldu. İkazlarımızı yaptık. Hatasını anlayanlara ve davaya sarılanlarla yolumuza devam ettik.
Hatada ısrar edenlerle yolumuzu ayırma mecburiyetinde kaldık. Metal yorgunluğu ifadesiyle kast ettiğim buydu. Kısa sürede gerçekleştirdiğimiz değişimle bu tehditten kurtulduk. Yeniden diriliş hamlesi başlamış oldu. Eksikleri telafi ederek yolumuza devam edeceğiz.
Dostlarımızı artırmaya düşmanlarımızı azaltmaya gayret etmelitiz. Bu gayretin içerisinde geleceğe yürümek durumundayız. 2023 hedefimize odaklanmış durumdayız. Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapacağız dedik ve yola böyle çıktık. Bize durmak dinlenmek yok. Ayağımıza bağ olanlardan bir an önce kurtulmak boynumuzun borcudu