SIĞIR ların KAÇAK patronu Uruguay’ dan istenecek

Yüksek kar vaadiyle para toplayıp kayıplara karışan Çiftlik Bank’ın CEO’su Mehmet Aydın Uruguay’dan istenecek.

Yurt çapında on binlerce kişi, sanal bir oyun olan Çiftlik Bank’a ‘yatırım’ yapmış, paralar ödenmemeye başlayınca işin dolandırıcılık boyutu ortaya çıkmıştı.

Şimdiye dek Çiftlik Bank soruşturmasında Aydın’ın eşi Sıla Aydın dahil üç kişi tutuklanmış, aranan 19 kişiden bazıları gözaltına alınmıştı.

Aydın’ın ise paralarla birlikte Uruguay’a kaçtığı iddia edilmişti.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Aydın’ın bu ülkeden isteneceğini açıkladı.

CNN Türk canlı yayınına katılan Gül, şunları söyledi: “Bu gibi böyle sanal ortamlar ya da bir anda böyle türeyip de vatandaşlarımızın gerçekten o iyi niyet duygularını istismar edenlere fırsat vermemek lazım. Yani kandırılmaya hazır olursanız kandıracak kişiler çıkabilir.”

Sahiden adresinde mi?

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe ve Kazım Ataer’in haberine göre Aydın, 77 bin 843 kişiden 511 milyon 700 bin lira topladı. Bu paranın 398 milyon 300 bini üyelere dağıtılırken 113 milyon 400 bin lirası Kıbrıs’taki şirkete, eşinin ve yakınlarının hesaplarına aktarıldı.

Aydın’ın 8 Haziran 2017’de Türkiye’nin Arjantin’in Buenos Aires elçiliğine giderek İstanbul’daki avukat Mehmet Tuna’ya verdiği vekaletteki adresi, Uruguay’ın başkenti başkent Montevideo’nun Barriro Carrasco bölgesinde.

Aydın’ın adres olarak gösterdiği yerde 620 metrekare oturumlu ikişer katlı dört rezidans daire bulunuyor. Özel girişi ve bahçesi bulunan tüm daireler, güvenlik, temizlik ve otopark hizmetlerinden de yararlanabiliyor. Ancak yurtdışına kaçtığı söylenen Aydın’ın bu adreste yaşayıp yaşamadığı ya da hedef saptırmak için mi bu adresi kullanıp kullanmadığı ise bilinmiyor.

Avukatı dertli

Avukat Tuna ise müvekkilinden yana dertli: “Vekâlet ilişkimi bir ay önce sonlandırdım. 20 yıllık avukatım böyle bir şey görmedim. Herkes beni arıyor. Onlar da çalışan biri aracılığıyla bana ulaşmışlardı. Bursa’daki bir ceza dosyalarına baktım. Hatta avukatlık ücretimi tam da almadım. Paramı istediğimde ise hesaplarda tedbir olduğunu söylediler.”

‘Alacaklar ödenebilir’

Aydın’ın tutuklanan eşi Sıla Aydın’ın avukatı Abdullah Yörük, şirketin sahip oldukları tesislerin değerinin 200 milyon lira olduğunu öne sürdü.

Yörük, anılan tesislerin satılmasıyla birlikte alacaklıların paralarının ödenebileceğini söyledi, şirketlerin bulunduğu yerlerde operasyonların süreceğin, şüphelilerin gözaltına alınacağını kaydetti.

Avukat şöyle devam etti: “Sermaye olmaksızın bu denli büyümesi, arkasında başka bir gücün, başka bir odağın olduğuna işaret ediyor. Fakat bunu biz de çözemedik.

Yörük, Aydın’ın hesaplarına aktardığı paraları Bitcoin üzerinden değerlendirmiş olabileceğini de öne sürdü.

Eşi pişmanmış…

Yörük, Mehmet Aydın’ın eşine cezaevinde “Hırsızının karısı” dendiğini belirterek Sıla Aydın’ın ‘koğuşta başını duvarlara vurduğunu’ iddia etti.

Aydın’ın ‘manik depresif bipolar bozukluğu’ hastalığı olduğunu ve yeşil reçeteli ilaçlar kullandığını da söyleyen Yörük, şunları kaydetti: “Birinci şüpheli Mehmet Aydın’ın soy ismini taşımak dışında, işlenmiş olan dolandırıcılık eylemlerine hiçbir iştiraki ve bu yönde aleyhine hiçbir delil bulunmamasına rağmen Sıla’nın tutuklanması, var olan psikolojik rahatsızlıklarını etkilemiştir. Eşi yurtdışına kaçmış olmasına rağmen davet üzerine adli makamlara yardımcı olmak üzere ifade vermeye giden müvekkilim Sıla Aydın tutuklanmasıyla adeta şoka uğramıştır.”