ABD-RUSYA ,Suriye de söz düellosunda

ABD Başkanı Donald Trump Suriye ile ilgili olarak, “Askeri yetkililerle görüşüyorum. Muhtemelen gün bitmeden bir karar vereceğim” dedi.Beyaz Saray dan yapılan açıklamada Suriye nin Guta da kimyasal silah kullanıp kullanmdığının acilen tesbiti istendi.
ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray’daki kabine toplantısında, Suriye’de Esed rejiminin son kimyasal silah saldırısıyla ilgili basın mensuplarına açıklamalar yaptı.
Kimyasal silah saldırısını “barbarca” şeklinde niteleyen ve hayatını kaybeden sivillerin görüntülerinin herkesin içini burktuğunu kaydeden Trump, “Bölgedeki durumu oldukça yakından takip ediyoruz. Ordumuzla ve diğer ilgili kişilerle görüşüyoruz. Bu, insanlıkla ilgili bir durum; bunun olmasına izin verilemez. Önümüzdeki 24 ila 48 saat içinde (bu konuyla ilgili) ana kararımızı vereceğiz.” şeklinde konuştu.
RUSYA dan ilginç açıklama
Rusya Ordusu Duma’da herhangi bir kimyasal saldırı bulgusuna rastlanmadığını ve yaralılarda kimyasal zehirlenme izi olmadığını öne sürdü.
Açıklamada, “Ateşkes izleme merkezinin radyasyon, kimyasal ve biyolojik savunma uzmanları ile sağlık personelinden oluşan grubu, 9 Nisan günü, kimyasal silahın kullanıldığı iddia edilen Suriye’nin Duma kentinde incelemelerde bulundu” dendi.

İnceleme sonuçlarının herhangi bir kimyasal madde izinin olmadığını gösterdiğini iddia eden merkez, “Ateşkes izleme merkezinin askeri hekimleri, Duma’daki sağlık kuruluşunu ziyaret etti. Buradaki hastalarda kimyasal zehirlenme belirtileri veya kimyasal madde etkileri tespit edilmedi” diye ekledi.