CHP de İLHAN KESİCİ öne çıktı

CHP de Cumhurbaşkanlığı adaylığı yarışında ibrenin İlhan Kesici’ye döndüğü iddia ediliyor.
Kılıçdaroğlu,nun sivri isimlerden çok ılımlı ve ekonomiyi bilen ve herkesimi kucaklayabilecek birisinin Erdoğan ın karşısında aday olması gerektiği üzerinde durduğu ve bu tarifinde en çok İstanbul milletvekili İlhan Kesici’ ye uyduğu belirtiliyor.
CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde gerçekleşen ve k 3 saat 40 dakika süren toplantı sonucunda ;Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na ittifak çalışmaları için tam yetki verildi.

Toplantıda, CHP Grubu’nun Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi ve ittifak çalışmalarında tam yetki verdiği bildirildi.

ÖZEL: ABDULLAH GÜL DİYE BİR İSİM OLMADI

Çatı aday olarak Abdullah Gül’ün ismi zikrediliyordu. Ancak CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel konuyla ilgili Twitter’dan açıklama yaptı. Özel, “CHP’nin gündeminde Abdullah Gül diye bir isim olmadı, şimdi de yok, olmayacak” dedi.

İNCE: ÇATI ADAY FORMÜLÜ DOĞRU DEĞİL

İnce, toplantıya gelişinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “İnşallah çok yakında CHP, adayını açıklayacaktır. Partimizin yetkili organları ne derse onu tartışmam. Fizik tahsili yapmış, az buçuk matematik bilen birisi olarak benim sadece bir tavsiyem olabilir, o da şudur, her partinin kendi adayını göstermesi doğrudur, katılım yükseltilmelidir. Katılım yüzde 85’lerin üzerine çıktığında, bu sorun kendiliğinden çözülecektir. Birinci turda bir çatı aday formülü doğru değildir. Matematik bilimine aykırıdır. Onun haricinde diğer partiler kendi adaylarını en iyi şekilde açıklayacaktır.”

“CHP’nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü aday göstereceği” iddialarının hatırlatılması üzerine İnce, “Ben CHP’nin, Saadet Partisi’nin, İYİ Parti’nin, HDP’nin kendi adayının olmasını matematik bilimine uygun buluyorum. Doğrusu budur diyorum. İnşallah öyle olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

KESİCİ: YETERLİ ZAMAN VAR

İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, cumhurbaşkanı adaylığı için isminin geçtiğinin hatırlatılması üzerine, “Bugün bütün değerlendirmeler yapılacak. Cumhurbaşkanı adaylarının isminin Yüksek Seçim Kurulu’na verilmesiyle ilgili yeteri kadar zaman var. Zannediyorum Cuma günü il başkanlarıyla bir toplantı yapılacak. Bütün bunların sonucunda yetkili parti organları karar verecek” ifadesini kullandı.

İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Memlekette hayırlı işler olacaktır. Merak etmeyin. Yeter ki sabırlı olun. Büyük bir telaş var, telaş olmasın. Türkiye’nin partisi CHP olduğu sürece hiçbir sıkıntı olmaz.” dedi.