”Ekonomi yönetiminde görüş ayrılığı yok ”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ”Ekonomi koordinasyonunda görüş ayrılığı olduğu yönünde spekülasyonlar çıkıyor bunların gerçeği yansıtmadığını ifade etmek isterim” dedi. Kalın, şu anda kabine revizyonunun da gündemde olmadığını söyledi. Başbakan Yardımcısı Şimşek’in istifa ettiği iddiası da sorulan Kalın, ”Şu anda öyle bir şey söz konusu değil” yanıtını verdi.

İbrahim Kalın, Beştepe’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunup basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Kalın, Türkiye’nin Suriye geneline Türk Kızılayı üzerinden 630 milyon dolar değerinde yardım ulaştırdığını açıkladı.
Kalın’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

”S-400 sisteminin bizim NATO üyesi olmamızla herhangi bir ihtilaf teşkil etmesi söz konusu değil. S-400’ler Türkiye’nin savunma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla alınan sistemdir herhangi bir ülkeye tehdit oluşturması söz konusu değil.
ANKARA’DAKİ ÜÇLÜ SURİYE ZİRVESİ

Astana süreci Suriye krizine çözüm bulmak için kurulmuş en önemli mekanizma. Geçtiğimiz 6-8 aylık süreçte Cenevre süreci adeta nefesini tüketti. Sonuç bildirgesine baktığımız zaman öncelikli amacın Suriye’deki savaşın sona erdirilmiş olması net bir şekilde ifade edildi. PYD, YPG ile yapılan mücadele DEAŞ’la mücadeleye bir engel değildir. İdlib bölgesinde üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Dün itibarıyla 8 gözlem noktasını TSK kurmuş bulunuyor. Dünkü zirvenin ortak açıklamasında birinci sayfanın 4. paragrafında PYD, YPG’ye yönelik atıf var. Bundan sonra da bu konuda pozisyonumuz değişmeyecektir. Türkiye’nin güvenlik öncelikleri çerçevesinde Afrin bölgesinin yerel unsurlarla birlikte güvenliğinin sağlanması öncelikli hedefimiz. Afrin’deki mevcudiyetimiz şu anda devam edecek ki o sınır bölgesinde ve Afrin içinde güvenlik ve asayiş bütünüyle sağlanana kadar. Şehrin yönetimi de ağırlıklı olarak Afrinliler tarafından yürütülmekte.
ZEYTİN DALI HAREKATI
Bütün o bölge, buna Tel Rıfat da dahil, terör unsurlarından temizlenene kadar bu harekat devam edecektir. Tel Rıfat konusunda Ruslar ‘YPG/PYD unsurlarının neredeyse kalmadığını’ söylüyor. Bunu kendi kaynaklarımızdan teyit edeceğiz.