Haydi Kızlar! “Hayal Benim Düş Benim” demeye!

Haydi Kızlar! “Hayal Benim Düş Benim” demeye!

Halkevleri Vakfı’nın, hayatın her alanında ayrımcılığa ve eşitsizliğe maruz kalan kadınların eğitim sürecinde karşılaştığı sorunlara dikkat çekmek, çocuk yaştan itibaren karşı karşıya kaldığı sorunların çözümüne işaret etmek amacıyla oluşturduğu “Benim Kızım Okuyacak” (BKO) projesi, kız çocuklarına unutamayacağı bir şenlik hazırlıyor!

BKO, “Hayal Benim Düş Benim” diyen 11 – 14 yaş arasındaki kız çocukları için öykü ve resim şenliğini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Hayal gücüne güvenen, hayal dünyasında her şeyin mümkün olduğunu söyleyen şenlik, öykü yazmayı, resim çizmeyi seven kız çocuklarını ‘Hayal Benim Düş Benim’ demeye çağırıyor! Şenlikte, kız çocuklarını birbirinden harika sürprizler de bekliyor!

Okulların kapandığı hafta sonu çocuklara unutulmaz bir şenlik düzenleyecek olan BKO, şenlik sonunda çocukların eserlerini kitaplaştıracak. Ayrıca, yaz sonunda şenlik katılımcısı çocukların bir kısmı, BKO’nun düzenleyeceği yaz kampına katılacak. Ebeveynleriyle birlikte anılar biriktirecek bir kamp deneyimi yaşatmayı planlayan BKO, kamptaki çocukları ilgili oldukları sanat ve edebiyat dallarına göre öykü ve resimle buluşturacak.

ŞENLİĞE KATILIM

11 – 14 yaş arasındaki kız çocukları, daha önce başka bir şenlik ya da yarışmaya göndermediği, 1 – 4 sayfa arasındaki öyküleri ya da kâğıt üzerine istediği bir teknikle çalıştığı, en fazla 35 cm x 50 cm ebatlarındaki resimleriyle “Hayal Benim Düş Benim” Öykü ve Resim Şenliği’ne katılabilir. Şenlik için hazırlanan, resimler Remzi Oğuz Arık Mahallesi, Bestekar Sokak, No: 61B/8, 06540, Çankaya/Ankara adresine posta yolu ile öyküler ise belirtilen adrese ya da bko-senlik@benimkizimokuyacak.org e-posta adresine gönderilebilir. Şenlik için son katılım tarihi 7 Mayıs 2018.

Detaylar için: https://www.benimkizimokuyacak.org/2018/03/28/haydi-kizlar-hayal-benim-dus-benim-resim-ve-oyku-senligine/

Haydi kızlar hep birlikte “Hayal Benim Düş Benim” demeye!