OPERA’NIN GENÇ YILDIZI PUMEZA MATSHİKİZA, 14 NİSAN’DA 17.MERSİN ULUSLARARASI MÜZİK FESTİVALİ’NDE!

OPERA’NIN GENÇ YILDIZI PUMEZA MATSHİKİZA, 14 NİSAN’DA 17.MERSİN ULUSLARARASI MÜZİK FESTİVALİ’NDE!

Independent’ın “günümüzün en heyecan verici yeni operatik seslerinden” biri olarak nitelendirdiği ve 2014’te Glasgow’da yapılan İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları’nın açılışında seslendirdiği parçayla dünyanın dört bir yanında bir milyara yakın insanın gönlünde taht kuran Pumeza Matshikiza 14 Nisan‘da 17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali‘nin açılış konserinde şef Antonio Pırolli yönetimindeki MDOB orkestrası eşliğinde tenor Murat Karahan‘ın da solist olarak yer alacağı açılış konserinde müzik severlerle buluşacak.

Stuttgart Devlet Operası solist sanatçısı olan Pumeza, geçtiğimiz sezonlarda Mimì (La Bohème), Micaёla (Carmen), Susanna (Figaro’nun Düğünü), Zerlina (Don Giovanni) ve Pamina (Sihirli Flüt) rolleriyle opera severlerin beğenisini topladı. Pumeza, Decca Classics sanatçısı olarak, 2014 ve 2016 yıllarında çıkardığı albümlerde opera repertuvarının vazgeçilmezlerinden Afrika ezgilerine kadar geniş bir yelpazede eserler seslendirdi.

Rolando Villazón ile birlikte Helsinki’den Moskova’ya, Viyana Konzerthaus, Paris Champs-Élysées Tiyatrosu ve Münih Gasteig’i de kapsayan Avrupa turnesinin ardından aynı zamanda çeşitli solo konserler de veren sanatçı, 17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali açılış konseri kapsamında 14 Nisan’da Mersin’de müzikseverlerle buluşacak.

14 NİSAN 2018 – 20:00 – MERSİN KÜLTÜR MERKEZİ