19 Mayıs ı coşkuyla kutluyoruz

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919 günü Samsun’da başlattığı özgürlük hareketi ile ulus egemenliğine dayanan tam bağımsız bir Türkiye’nin temellerini atmış ve bu hareket, milletimizin azim ve kararlılıkla yürüttüğü milli mücadele ile zaferle taçlanmıştır.

Ata’mız “Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz” sözleriyle milli mücadele sürecinin başladığı bu anlamlı günü Türk gençliğine armağan etmiş ve ulusumuzun geleceğine; Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş uygarlık düzeyine taşıma, birlik ve beraberlik düşüncesini gelecek nesillere aktarma sorumluluğunu vermiştir.

Türk milleti olarak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere vermiş olduğu bu sorumluluk ve göreve sahip çıkmak hepimizin en ulvi görevidir. Bu bağlamda Büyük Önder Atatürk’ün Samsun’a ayak basışının 99. yıl dönümünde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve ay-yıldızlı bayrağın dalgalandığı toprakları vatan kılan tüm şehitlerimizin hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor; başta gençlerimiz olmak üzere tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz.