”Çıldırtmasalar da şaşırtmayı başardılar”

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce’nin adaylığını “Bizi çıldırtacaklarını söylemişlerdi… Çıldırtmasalar da şaşırtmayı başardılar” sözleriyle değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada;
“Ana muhalefet partisi genel başkanı cumhurbaşkanı adayı olmak istemedi. Bu isim çatı aday falan da değil. CHP kongrelerinde aday olan ama bir türlü seçilmeyen bir ismi cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiler. Demek ki genel başkanlığı cumhurbaşkanlığından daha önemli. dedi.
Erdoğan daha sonra şunları söyledi:CHP kendi cumhurbaşkanı adaylarından ekonomi bilmeye pek çok vasıf saymıştı. Bu adayda bu vasıflar çıkmadı. Seçmenlerine şimdi başka partilerin adayları için görev çıkarmışlar. Bu işin sonu CHP’nin toptan satışına kadar gider.
Seçim kampanyasında CHP’nin başındaki zata mı öne sürdüğü garibana mı bakacağız. Ortada bir aslı var bir kuklası var. Hacivat karagözde olur ya perde önünde bir kukla vardır, konuşma ve hareketleri kuklacı yapar. Biz sopanın ucundaki figürle mi sopayı tutanla mı uğraşacağız. Bizi çıldırtacaklarını söylemişlerdi çıldırtmasalar da şaşırtmayı başardılar.
“SİKLETİMİZE UYGUN MUHALEFET BULAMADIK”
Bu yalancı pehlivan bir işe yaramasa da milletimizi eğlendiriyor. Bu karikatür tipin ve adayını maceralarını izlemeye devam edeceğiz. En büyük hayıflanmam sikletimize uygun muhalefet bulamamızdır. Hizmet yarışını da siyaset yarışını da hep birbirimizle yapmak zorunda kaldık. Biz bugüne kadar hep değişimden yenilikten yana olduk.
Çankaya’da yatarak politika yapmayı vaadedenler bu milleti ne yerine koyuyorlar. Millet cevabı 24 Haziran’da verecek. Millet sizin neyi yıkacağınızı değil neyi inşa edeceğinizi merak ediyor. Kafanızda Türk milleti için tarihe geçecek bir projeniz var mı? Manifestomuzu paylaştık, projemizi de paylaşacağız.
“DERTLERİ ERDOĞAN’I YIKMAK”
Tek bir dertleri var, o da Recep Tayyip Erdoğan’ı yıkmak. Milletimiz bir gün tamam derse biz o gün kenara geçeriz. Kim bizi haksız hukuksuz yere yıkmaya çalıştıysa milletimizle birlikte karşılarında durduk. 24 Haziran’da hak ettikleri dersi bir kez daha vereceğimize inanıyorum.
“BİR TANE PROJELERİ VAR”
Başka cumhurbaşkanı adayları da var. Biz ne kadar adayla yarışırsak o kadar memnun oluruz. Türkiye’nin demokrasisini görmek isteyen bu çeşitliliğe baksın. Ötekilerin tarzı yok etmek yıkmak olabilir. Muhalefetin projesi yok dedik, haksızlık ettik. Bir tane projeleri var onu da açıkladılar. Bu proje Türkiye’yi eski sisteme geri döndürmekmiş. Bu milletin 16 Nisan’da ortaya koyduğu iradeye saygısızlıktır.
Size bu vaatle gelenlere sorun; AK Parti Türkiye’de 284 bin derslik yaptı siz onları da mı yıkacaksınız? AK Parti paradan 6 sıfır atarak parasını itibarlı hale getirdi. Siz yeniden 6 sırıf mı getireceksiniz? AK Parti nice dev eserleri ülkeye kazandırdı, siz bunları dinamitleyip yerle bir mi edeceksiniz? AK Parti terör örgütlerinin başlarını inlerinde eziyor, siz bunlara ülkeyi teslim mi edeceksiniz?”