“Gülen ile iki veya üç kere görüştüm”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce’nin iddialarına ilişkin soruya yanıt olarak, “Ben Gülen’i Belediye Başkanlığım döneminde ricai olarak tanıdım. Yüz yüze kendisiyle hayatımda iki veya üç kere görüştüm” dedi. Muharrem İnce, 2001’de AKP kurulurken AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pensilvanya’ya ziyaret düzenlediğini iddia etmişti.
“Gülen ile iki veya üç kere görüştüm”

Erdoğan, Muharrem İnce’nin iddialarına ilişkin soru üzerine, sözlerine şöyle devam etti:

“Şimdi çok açık, net konuşuyorum ama açık net Sayın İnce’den cevap bekliyorum. Onun genel başkanının dürüstlüğü ortada. Dürüstlükle yakından, uzaktan alakası yok. Hatta ben sizden bu akşam bir şey daha isteyeceğim. O da şudur. Muharrem İnce’nin genel başkanına yönelik saygıyı aşan ifadeleri var. ‘Bir kere girdin olmadı, iki kere girdin olmadı, üç kere girdin olmadı.’ vesaire böyle sayan sayan tabii başı falan çok daha da ağır. Ben Pensilvanya’dan parti kurmak için izin almaya yönelecek kadar düşük bir siyasetçi değilim. Ben Gülen’i Belediye Başkanlığım döneminde ricai olarak tanıdım. Yüz yüze kendisiyle hayatımda iki veya üç kere görüştüm. Parti kurmak için, benim bu yoldaki dava arkadaşlarım, yol arkadaşlarım var.

Biz onlarla görüşmelerimizi yaptık ve ondan sonra da adımımızı attık. Niçin Pensilvanya’dan izin alacağım ki? Eğer bunu ispat etmezse Muharrem İnce namerttir. Ben bu tür şeylerde konuştum mu ağır konuşurum. Ben madem ki Pensilvanya’ya gittim, kimle gittim bunu ispat etmesi lazım. Öyle hayal meyal şeyler istemem. Çıkıp bunu açıklayacak, açıklamazsa namerttir. Veyahut da çekilip gitsin. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değildir. Tayyip Erdoğan bir şeyi bir kere söyler altında da ezilip büzülmez. Öyle kalkıp sahnede el vurup savurmak bunlar kabadayılık işi değildir. Onun da dersini almak istiyorsa onun yeri bellidir. Bizim yanımızda biraz eğitim alması lazım.”