Güvener: Mücadelemiz, yaşanılabilir bir Ankara içindir.

Mamak’ta yaşanan sel felaketinin nedeni, belediyenin ihmalkarlığıdır
Güvener: Mücadelemiz, yaşanılabilir bir Ankara içindir.

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, Mamak’taki sel baskınının AKP’li belediyenin ihmalkarlığı sonucu gerçekleştiğini söyledi. Ankara Milletvekilleri Necati Yılmaz, Şenal Saruhan ve Ali Haydar Hakverdi ile birlikte sel felaketine uğrayan mahalleleri ziyaret edip yurttaşlardan bilgi alan Güvener, “2019’da, Ankara’yı rantçıların el koyduğu şehir olmaktan çıkartıp, halkın gündelik hayatını kolaylaştıracak bir kent haline getireceğiz” dedi.

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener’in açıklaması şöyle:

“Ankara’da ne zaman yağmur yağsa hemen sel felaketi oluşmaktadır. Peki Ankara Büyükşehir Belediyesi ne yapmaktadır? Altyapıyı, günün ihtiyaçlarına uygun hale getirmek varken, AKP’li belediye, sadece kentin rantı yüksek bölgelerindeki imar hareketlerine kafa yormaktadır. Ziyaret ettiğimiz vatandaşın halinin perişan olduğunu gördük. Büyükşehir Belediyesi, vakit geçirmeden vatandaşların yaşadığı zararların tümü karşılamalıdır.

ASKİ Genel Müdürü’nün bile sistemin yenilenmesi gerektiğini söylediği ortada iken ‘felaket’ demek, Ankaralılarla dalga geçmektir. Ankara’nın tez elden bu vurdum duymaz yönetimden kurtulması lazım. Bu nedenle önce 24 Haziran’da Türkiye’nin ve Ankara’nın kazanmasını sağlamalı; sonra da 2019’da, Ankara’yı rantçıların el koyduğu şehir olmaktan çıkartıp, halkın gündelik hayatını kolaylaştıracak bir kent haline getirmeliyiz.”