”Sen FETÖ’cü arıyorsan işbirliği yaptığın adama bakacaksın”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Bahçeli’nin ”FETÖ seçmeni” açıklamasına ”FETÖ’nün siyasi ayağı ile işbirliği yapanlar şimdi seçmenleri suçlama noktasına geldiler. Sen FETÖ’cü arıyorsan işbirliği yaptığın adama bakacaksın” sözleriyle tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 100 bin imzayla Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda yaptığı ”Bu 100 bin kişinin içerisinde eğer FETÖ, PKK desteğiyle veya buna benzer imkanlarla bir aday taraması yapılacaksa, o zaman FETÖ’nün seçmendeki siyasi ayağının hangi aday etrafında toplandığı hakkında bir kanaat oluşabilir” açıklamasını eleştirdi.
”Sen FETÖ’cü arıyorsan işbirliği yaptığın adama bakacaksın. Amaç 100 bin imzayı toplayamasınlar” diyen Kemal Kılıçdaroğlu, ”Rahmetli Türkeş hayatta olsaydı ‘Ben her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldım’ diyen adamla asla yan yana gelmezdi” ifadesini kullandı.
FETÖ’nün siyasi ayağı bir numaralı ayağı sarayda oturan zattır. Herkes bunu biliyor. ‘Ne istediniz de vermedik?’ Türkiye’yi teslim ettin. Devletin kozmik odasını FETÖ’ye açmadın mı? Açtın.

”FETÖ’CÜ ARIYORSAN İŞBİRLİĞİ YAPTIĞIN ADAMA BAKACAKSIN”
Şunu affedemiyorum FETÖ’nün siyasi ayağı ile işbirliği yapanlar şimdi seçmenleri suçlama noktasına geldiler. Bu seçmenler FETÖ’cü mü değil mi? Sen FETÖ’cü arıyorsan işbirliği yaptığın adama bakacaksın. Rahmetli Türkeş hayatta olsaydı ‘Ben her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldım’ diyen adamla asla yan yana gelmezdi. Amaç 100 bin imzayı toplayamasınlar.

”SİVİL KIYAFETLE GİTTİLER”
24 Nisan 2018 günü Genelkurmay Başkanı ile İbrahim Kalın’ın Abdullah Gül’ü ziyaretleri… Sivil kıyafetle gittiler. Yansıyan bilgilere göre ‘Erbakan’ın ölüm yıl dönümü dolayısıyla anma töreni var o törene katılmayınız, Cumhurbaşkanı adayı olmayın’ diyorlar. Efendim Suriye konusunu görüştüler. Sayın İbrahim Kalın’ın Suriye konusuyla ne ilgisi var?
”ABDULLAH GÜL’DEN ÇOK AÇIK VE NET AÇIKLAMA BEKLİYORUM”
10. Cumhurbaşkanına da gidin bilgi verin o zaman. Bu bir askeri vesayet girişimidir. Diğer vesayetlerden farkı şudur askerler kullanılarak sarayın vesayeti demokrasinin üzerine giydirilmek istenmektedir. Sayın Abdullah Gül’den de çok açık ve net açıklama bekliyorum. Gitti Erbakan’ın anma törenine katıldı. Nasıl oluyor da Genelkurmay Başkanı kendisini kullandırtır?
”ASKERİ KENDİN İÇİN KULLANIYORSUN”
Eğer silah zoruyla demokrasiyi yok etmek için çare arıyorsanız biz göğsümüzü siper etmeye hazırız. Askeri kendin için kullanıyorsun. Afrin’de de kendin için kullandın. Bu işi garantileyecek olan bu ülkenin demokratlarıdır. Askeri arkasına alarak demokrasiyi mi geliştireceksin? Kışlaya adliyeye camiye siyaseti sokmayın dedim.
”BİZİM CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ DARBELERE AÇIK VE NET KARŞI ÇIKACAKTIR”

Bizim Cumhurbaşkanı adayımız darbelere açık ve net karşı çıkacaktır insan haklarından yana olacaktır, bu ülkede herkesin düşüncesini özgürce ifade ettiği bir Türkiye’den yana olacaktır tarafsız olacaktır. Bu olmadığı taktirde bütün söylemlerimizin hiçbir anlamı kalmaz. Biz onlar gibi değiliz. Ahlaksızlık nedir bilmeyiz adaletsizlik nedir biliriz ama adaletsizlikle mücadele ederiz.

”SOSYAL MEDYADA DOLAŞAN 3 SORUYU DİLLENDİRMEK İSTİYORUM”

Sosyal medyada dolaşan 3 soruyu dillendirmek istiyorum. Sorulardan biri şu; ‘Türkiye’de her şey yolundaysa neden erken seçim yapıyoruz?’ İki ‘Eğer işler yolunda değilse neden tekrar aynı kişiyi Cumhurbaşkanı seçiyoruz?’ Üç ‘Eğer ülkeyi kurtaracak Erdoğan ise ülkeyi bu hale getiren kim?’ 3 soruyu bütün vatandaşlarımın vicdanına havale ediyorum.”