”APOLET ”RESTLEŞMESİ !

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı alkışlayan 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel’i sert bir dille eleştirdi.

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce , Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını alkışlayan generali, 30 Ağustos’ta emekli edeceğini söyledi. İnce, “Türk ordusunun generali misin, Ak Parti’nin il başkanı mısın? Herkes haddini bilecek, herkes kurallara uyacak. Herkes anayasaya, yasaya uyacak. Bir general öyle bir şey yapamaz. Onun apoletlerini sökeceğim” dedi.
ERDOĞAN:İNCE HADDİNİ AŞTI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya mitinginde, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin “Apoletlerini sökeceğim” dediği 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel’i savundu. Erdoğan, “Muharrem İnce, millet sana onun apoletlerini sökecek fırsatı vermez” dedi.

Muharrem İnce’nin “yeni bir herze daha yumurtladığını” söyleyen Erdoğan, “Malatya’ya gittiğimde esnaf odası bir iftar yaptı. Şahsımın bulunduğu iftar sofrasına 2. Ordu Komutanımızın katılmasından rahatsız olmuş” dedi.

İnce’nin “haddini aştığını” belirten Erdoğan, “Metin Temel Paşamızın apoletlerini sökeceğini söylüyor. Malatya’daki iftar parti iftarı değil. Metin Temel Paşamızla çok yakın bir hukukumuz var” diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli de sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Muharrem İnce’ye cevap verdi.

Nurettin Canikli açıklamasında, “Sayın Muharrem İnce, Afrin Operasyonu’nun Kahraman Komutanlarından İkinci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’in apoletlerini sökecekmiş. Sayın İnce, Cumhurbaşkanımız aynı zamanda Başkomutandır. Korgeneral İsmail Metin Temel Başkomutanı’nı alkışlıyor, hatırlatırım” ifadelerini kullandı.

‘Senin apoletlerini sökmezsem ben de Muharrem İnce değilim’
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ise daha önce Nevşehir mitinginde yaptığı konuşmada 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel’e atfen, “Erdoğan, o generali ihraç edecek misin? 30 Ağustos’ta ilk emekliye ayıracağım general o olacak” dedi ve ekledi: