GEZİCİ KÜTÜPHANE YOLA ÇIKACAK

GEZİCİ KÜTÜPHANE YOLA ÇIKACAK

Çankaya Belediyesi Temizlik İşçileri, çöpten çıkardıkları kitaplarla kütüphane kurmalarının ardından, çöp kamyonundan oluşturulan gezici kütüphaneyle kitapları okurlara götürmeye hazırlanıyor.

Çankaya Belediyesi Temizlik İşçileri, çöp konteynerlerinin yanına bırakılan kitapları özenle biriktirip, dezenfekte etmelerinin ardından oluşturdukları kütüphaneyle yetinmiyor. Bağışlarla birlikte 20 bin kitaplık bir kütüphane oluşturan işçiler, şimdi de gezici araç çalışmasıyla kitapları okurlara götürmeye hazırlanıyor.
İşçiler, restore edilmiş bir çöp kamyonunu gezici kütüphane haline getirerek, dünya klasikleri, Türk edebiyatı, siyaset, kişisel gelişim gibi 17 farklı kategoride bin 500 kitapla yollara çıkacak. Özellikle köylere ve ilçe kütüphanelerine ulaşmayı hedefleyen işçiler, kendilerine yapılacak bağışlarla birlikte, kitapları okumak isteyen herkese iletecek olmanın heyecanını yaşıyor.

KÖY OKULLARINA KÜTÜPHANE
Kısa süre içinde yollara çıkmaya hazır hale gelecek gezici kütüphane, Çankaya Belediyesinin gerçekleştireceği açılış ve etkinliklerde de hazır bulunarak okurların kitapla buluşmasını kolaylaştıracak. İşçilerin hedefleri arasında, köy okullarında kütüphane oluşturmak da yer alıyor.

BAĞIŞ YAPILABİLİYOR
Dileyenler, Çankaya Belediyesi Temizlik Şantiyesi, İmrahor Mahallesi, İmrahor Caddesi, No:51 Çankaya/Ankara adresine kitap bağışında bulunabiliyor, 0 312 496 16 13 numaralı telefonla kütüphaneye ulaşabiliyor.
20 BİNİ AŞKIN KİTAP TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA

Çankaya Belediyesi yurdun dört bir yanına kitap göndermeye devam ediyor. Belediye, 2018 yılının başından itibaren Kars’tan Edirne’ye, Siirt’ten Çorum’a birçok kente 20 bini aşkın kitap gönderdi.

Hizmetleri arasında eğitime öncelik veren Çankaya Belediyesi okul tadilatından kitap kırtasiye dağıtımına, kütüphane hizmetinden okuma yazma kursuna birçok etkinliği bir arada devam ettiriyor. Vatandaşların bağışladığı kitapları toplayarak talepte bulunan köy okullarına, cezaevlerine, kütüphanelere gönderen Çankaya Belediyesi konu eğitim olunca tüm imkanlarını seferber ediyor. Türlerine göre ayrılan kitaplar talepte bulunan kurumlara gönderiliyor.

DAHA ÇOK KİTAPLA OKUMAYA TEŞVİK
Okuma alışkanlığının bir gereksinim olduğunu vurgulayan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Kitap okumak bilgi edinmek, stresi azaltmak, hafızayı iyileştirmek, kelime haznesini geliştirmek, analitik düşünme becerisi sağlamak gibi birçok faydası olan bir alışkanlıktır. Çocuklarımızın erken yaşta okuma alışkanlığı kazanması amacıyla Çankaya Çocuk Kitapları serisi basım ve dağıtımının yanı sıra her yaş grubundan insanımıza hitap edecek kitapları da kitaptan yoksun yerlere ulaştırmaya özen gösteriyoruz. Belediyemiz imkanları çerçevesinde sağladığımız ve vatandaşlarımızdan bağış ile gelen kitapları, okumayı seven ancak temin etmekte güçlük çeken herkese mümkün olduğunca gönderiyoruz. Daha çok kitap bağışıyla daha çok insanın okumasına destek verebiliriz. Vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.
Çankaya Belediyesinin 2018 yılının başından itibaren ilk 6 ayda 20 bini aşkın kitabı çeşitli il, ilçe ve köylere ulaştırmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Taşdelen, özellikle köy okullarına kitap gönderirken kırtasiye setleri de eklediklerini belirtti.