Mesut Özil ‘den Almanya ‘ya veto!

İngiliz gazeteleri, Arsenal’in yıldız futbolcusu Mesut Özil’in Almanya Milli Takımı’nı bırakma kararı almasına sayfalarında yer verdi. Guardian gazetesi, “Mesut Özil’in Almanya’ya sırtını döndüğünü” yazdı. Özil’in istifası Alman basınında geniş yer bulurken, Alman Spigel Online haber sitesi Alman Futbol Federasyonu’nun karşı karşıya kaldığı bir sorunu çözmekte oldukça başarısız olduğunu yazdı.

Guardian’ın spor sayfalarındaki haberin başlığı; “İstenmeyen” Özil, Almanya’ya sırtını döndü.

Haberde Mesut Özil’in Almanya Futbol Federasyonu’nu, “ırk ayrımcılığı yapmakla” suçladığı belirtiliyor.

Mesut Özil, Mayıs ayında İlkay Gündoğan ve Cenk Tosun ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Londra’da yaptığı görüşme ve çektirdiği fotoğraf nedeniyle Almanya’da bazı çevrelerce eleştirilmiş, Dünya Kupası’ndan sonra daha da artan eleştirilerin ardından kararını Pazar günü sosyal medya hesabından yaptığı uzun bir açıklama ile kamuoyuna duyurmuştu.

Guardian’daki haberde, Mesut Özil’in açıklamasından şu satırlar yer alıyor: “Benim için Cumhurbaşkanı ile fotoğraf çektirmenin siyaset ya da seçimler ile hiçbir ilgisi yoktu. Ailemin ülkesinin en üst düzey yetkilisine saygı çerçevesinde yapılan bir hareketti. Ben bir futbolcuyum, siyasetçi değil. Görüşmemiz de, onun (Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın) politikalarını tasvip ettiğim anlamına gelmez.”