ÇANKAYA’DAN PSİKOLOJİK DESTEK

ÇANKAYA’DAN PSİKOLOJİK DESTEK

Çankaya Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi bünyesinde görev yapan psikologlar, Çankaya Belediyesi Gündüz Bakımevlerinde okul öncesi eğitimi alan çocuklara ve başvuruda bulunan Çankayalılara, ücretsiz Çocuk Psikolojik Danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyor. Ebeveynler, davranış ve uyum sorunları ile hiperaktivite ve inatçılık gibi birçok konuda yararlanabilecekleri Çocuk Psikolojik Danışmanlık hizmetine ücretsiz olarak başvurabiliyor.

Çocukların eğitimine yönelik kreş, kültür-sanat, spor gibi çeşitli alanlarda hizmet veren Çankaya Belediyesi, psiko-sosyal gelişimlerine de öncelik veriyor. Ailelerin ücretsiz yararlanabildiği ve Belediye’nin psikologları tarafından verilen Çocuk Psikolojik Danışmanlık Hizmeti anne-babalara yol gösteriyor. Çankaya Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi’ni 0850 455 02 65 numaralı telefondan arayarak randevu talebinde bulunabilen anne-babalar, çocuklarının davranışlarının düzenlenmesinde nasıl bir yol izleyecekleri konusunda yardım alabiliyor. Görüşmeler hem çocuklarla hem de aileleriyle yapılıyor. Çocuk Psikolojik Danışmanlık Hizmetinden 2018 yılında 509 kişi yararlandı. Yetişkin bireylerin de yardım alabildiği danışmanlık hizmetinden ise 153 kişi yararlandı.

Çankaya Halk Sağlığı Merkezinde, çocuklarının davranışlarında farklılık gözlemleyen anne-babaların ücretsiz yararlanabildikleri hizmet kapsamında, Çankaya Belediyesinin 12 kreşinde hizmet alabilen çocukların yanı sıra dileyen Çankayalılar da yararlanabiliyor. Hafta içi randevu yöntemiyle hizmet veren Çocuk Psikolojik Danışmanlık Hizmetinden yararlanmak isteyenler, telefonla ulaşarak bilgi alabiliyor.

TERAPİ YAPILIYOR

Çankaya Belediyesi psikologları, davranış ve uyum problemi yaşayan, hiperaktivite, inatçılık, okula gitme isteksizliği, kurallara ve sınırlara uymama gibi davranışlar gösteren çocuklarının sorunları ile bilinçli baş etmeye çalışan anne babalara yol gösterici oluyor. Yaşanan problem giderilene kadar aile ve çocuk görüşmelerini sürdüren psikologlar, ihtiyaca göre görüşme sayısının 5 ila 10 görüşme arasında değiştiğini belirtiyor. Çocuktaki gelişmeleri takip eden psikologlar, gerektiğinde aileleri Çocuk Psikiyatrisine veya Çocuk Nörolojisine de yönlendirdiklerini sözlerine ekliyor.

Yetişkin bireyler de en çok ekonomik nedenler, işsizlik, depresyon, takıntı ve kaygı bozuklukları gibi konularda danışıyor. Yaşanan problem giderilene bireysel görüşmeleri sürdürdüklerini belirten psikologlar, danışanlardaki gelişmeleri takip ederek gerektiğinde psikopatolojiye yönlendirdiklerini belirtiyor.