CHP de Kurultaycılar Yargıya gidecek

Yaşar Tüzün: Partimizle mahkemelik olmayız ama delegeler yargıya giderse karışamayız
“Partimizle mahkemelik olmayız. Bu bizim kesin ve net tavrımız. ” diyen CHP’li Yaşar Tüzün, “Ancak olağanüstü kurultay için imza veren kurultay delegelerinden yargıya başvuranlar olursa, böyle bir tutuma girenler olursa, onların da özgür iradesine karışamayız.” diye de ekledi.

CHP’deki kurultay tartışmaları sürerken, Muharrem İnce’nin ekibinde yer alan Yaşar Tüzün , “Parti içi demokrasiyi savunuyorsak, yargıya gideceklere müdahale edemeyiz” açıklamasında bulundu.

İmzalar inceleniyor ama bilmece hâlâ çözülmedi
Gerçek Gündem’de yer alan habere göre, “Değişim” amacıyla olağanüstü kurultay hareketi başlatan vekillerin başını çeken Yalova Milletvekili Yaşar Tüzün , şöyle konuştu:

“Biz partimizle mahkemelik olmayacağımızı, böyle bir karar çıkması durumunda mahkemeye gitmeyeceğimizi net ve açık bir şekilde beyan ettik. Partimizle mahkemelik olmayız. Bu bizim kesin ve net tavrımız. Ancak olağanüstü kurultay için imza veren kurultay delegelerinden yargıya başvuranlar olursa, böyle bir tutuma girenler olursa, onların da özgür iradesine karışamayız.”