Fenerbahçe ” VAR” ile güldü :2-1

Spor Toto Süper Lig’de Fenerbahçe sahasında ilk maçında Bursaspor’u 2-1 mağlup etti.
Maça Hakem Halil Umut Meler in kararları damga vurdu.
Sarı lacivertli takımda özellikle yeni transfer Barış’ın performansı göz doldururken, Fenerbahçe uzun bir aradan sonra dolu tribünlere oynadı.
Ülker Stadyumu’nda oynanan maçta konuk ekip Bursaspor’ub golünü 16. dakikada Ekong atarken ev sahibi Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golleri 22. dakikada penaltıdan Giuliano ve 30. dakikada Josef de Souza kaydetti.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe Süper Lig’e 3 puanla başlarken, Bursaspor ilk haftayı puansız kapattı.
‘FENERBAHÇE BÜYÜKTÜR KÜFÜR ETMEZ’ PANKARTI
Fenerbahçeli futbolcular mücadele öncesinde sahaya ellerinde taşıdıkları ”Fenerbahçe Büyüktür Küfür Etmez” pankartı ile çıktı. Futbolcuların üzerlerinde bulunan tişörtlerin ön tarafında sarı lacivertli kulübün efsanelerinden Lefter Küçükandonyadis’in fotoğrafı yer alırken, tişörtün arkasında ise ‘Saygı’ yazılıydı. Sarı lacivertli taraftarlar tribünde “Fenerbahçe Büyüktür Küfür Etmez” yazılı kartonlar açarken, Spor Toto Tribünü’nde Lefter’in resminin yer aldığı “Rahat uyu Lefter şampiyon Fenerbahçe” yazılı koreografi yapıldı.
BURSASPOR DAN FENERBAHÇEYE SERT TEPKİ….
Bursaspor Kulübü, Fenerbahçe ile oynadığı Spor Toto Süper Lig maçının ardından saha dışında yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı.
Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
” (Fenerbahçe büyüktür küfür etmez) mottosuyla başlattığınız yeni sezonda, önce maç öncesinde bizim en değerlimiz olan taraftarlarımıza ve onların liderine ve bizim de en değerlilerimizden birine karşı sergilediğiniz bu vahşi ve mertlikle bağdaşmayan davranışınız için hesap vermelisiniz. Saha dışındaki bu davranışınızı, maç içindeki hakem ve VAR kararlarıyla birleştirdiğinizde nasıl bir açıklama yapacağınızı merakla bekliyoruz. Koç…”
Günün diğer maçlarında Sivasspor Alanyasporu 1-0,Kasımpaşa da Rizespor u 3-2 yendi.