İYİ PARTİDEN 3 İSTİFA

İYİ Parti kurucu üyeleri Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri ve Nevzat Bor, görevlerinden ve partilerinden istifa etti. İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, istifalarla ilgili olarak “İYİ Parti’ye ve siyaset vicdanına uymadı” dedi.

İYİ Parti kurucu üyeleri Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri ve Nevzat Bor, partilerinden ve partideki görevlerinden istifa etti.

İstifalara ilişkin hazırlanan ortak metni, Halaçoğlu, bir otelde kamuoyuyla paylaştı.
Halkın isteği doğrultusunda kurdukları İYİ Parti’nin büyük bir umut olduğunu belirten Halaçoğlu, ancak oluşturulan parti yönetiminin büyük hatalar yaptığını söyledi.
Yeni kurulmuş il, ilçe teşkilat ve başkanlarının milletvekilliğine başvurusunun kabul edilmesinin, parti içinde ikiliklere neden olduğunu belirtti.
İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ’NDEN AÇIKLAMA
İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, yazılı açıklama yaparak istifaları değerlendirdi.

Hayatın her alanında olduğu gibi siyasette de istifanın tek taraflı tasarruf olduğunu belirten Çıray, şunları kaydetti:

“Siyaset, ‘insan kazanma’ sanatı olmakla birlikte, vicdanı da olan bir kurumdur. Sayın Bor, Halaçoğlu ve Yeniçeri’nin istifa kararlarını saygıyla karşılıyoruz. Ancak, gerekçelerindeki siyasi parti tarifinin, geçmiş tecrübelerinin aksine son çalıştayımızda da olduğu gibi, görüşlerini özgürce ifade ettikleri İYİ Parti’ye ve siyaset vicdanına uymadığı kanaatindeyiz. Kararlarının kendileri için hayırlı olmasını dileriz.”