100. YIL KÜTÜPHANESİ BÜYÜYOR

TAŞDELEN VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU

100. YIL KÜTÜPHANESİ BÜYÜYOR

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 100. Yıl İşçi Blokları Mahallesi’nde Nisan ayında gerçekleşen Başkanla Yüz Yüze programında verdiği sözü tuttu.

Mahalle sakinlerinin taleplerini değerlendiren Taşdelen, 17 yaşındaki Uğur Akbulut’un 100. Yıl Çankaya Evi’nde daha büyük kütüphane talebini yerine getirdi. Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği 100. Yıl Çankaya Evi’nde daha büyük bir kütüphane oluşturuluyor.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 100. Yıl İşçi Blokları Mahallesi’nde Nisan ayında gerçekleşen Başkanla Yüz Yüze programında verdiği sözü yerine getirdi. Mahalle sakinleriyle bir araya gelinen ve taleplerinin alındığı toplantıda Uğur Akbulut’un daha büyük kütüphane talebi üzerine gerekli çalışmalar başlatıldı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen dönemi sayısı hızla artan Çankaya Bölgesindeki kütüphanelerden 100. Yıl Çankaya Evi içerisinde bulunan kütüphane tadilatta olan yeni ve daha büyük bir alana taşınıyor. Taşdelen özellikle üniversite öğrencilerine hizmet veren kütüphanenin sınırlarını genişletiyor.

Çok sayıda üniversite öğrencisinin kullandığı kütüphanenin daha geniş bir alana taşınmasını talep eden 17 yaşındaki Uğur Akbulut’un isteğini karşılıksız bırakmayan Taşdelen yeni eğitim döneminde öğrenciler için daha ferah ve daha geniş bir kütüphane kurulacağı sözü vererek “Yeter ki sizler okuyun, en güzel yerleri, en iyi hizmetleri hak ediyorsunuz. Çünkü burası Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçesi burada eğitim de ona layık biçimde olmalı” diye konuşmuştu.

Tadilatı biten alana yakın zamanda kitaplar ve masalar da taşınacak.

ÇANKAYA KİTAP BULUŞMASI BAŞLIYOR

Çankaya Belediyesinin, Toplumsal Araştırmalar ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) işbirliğiyle düzenlediği 1. Çankaya Kitap Buluşması başlıyor. Çankaya’da ilk kez ve 29 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında 35 yayınevinin katılımıyla Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşecek Kitap Buluşması, yazarları söyleşi ve imza gününde okurlarıyla buluşturacak.

Çankaya Kitap Buluşması’nın ilki Çankaya Belediyesi ve Toplumsal Araştırmalar ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) işbirliğiyle 29 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde başlıyor. 1. Çankaya Kitap Buluşması 35 yayınevi ve binlerce kitaba ev sahipliği yapmasının yanı sıra yazarları da söyleşi ve imza gününde okurlarıyla buluşturacak.

Çankaya Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen kitap fuarının okur profili yüksek bir kent olan Ankara için önemine dikkat çeken Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Ankara’nın adına yakışan bir kitap fuarı yok. Bu önemli eksikliği gidermek adına bir ilke imza atarak TAKSAV işbirliği ile bu fuarı düzenledik” dedi. Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin 20’inci yılını bir ilkle taçlandırmak istediklerini dile getiren Taşdelen fuara tüm Ankaralıları ve kitap severleri davet etti.

Taşdelen fuara ünlü yazarların katılacağı müjdesini de verdi. Fuarda Can, Metis, İletişim, Ayrıntı, Kök, İş Bankası Yayınları gibi birçok önemli yayınevi stantlarıyla yer alacak. Aralarında Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Prof. Dr. Onur Bilge Kula, Ercan Karakaş, Faruk Bildirici’nin de yer aldığı yazar, akademisyen, siyasetçi ve gazetecilerin söyleşilerinin yanı sıra yazarların imza günü detaylarına www.cankaya.bel.tr adresinden ulaşılabilir.