ÇANKAYA KİTAP BULUŞMASI BAŞLADI

ÇANKAYA KİTAP BULUŞMASI BAŞLADI

Çankaya Belediyesi, Ankara’nın kültürel ve sanatsal anlamda çölleşmesine karşı alternatif etkinlikler üretmeye devam ediyor. Çankaya Belediyesi ve Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) işbirliğiyle gerçekleştirilen 1. Çankaya Kitap Buluşması Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde başladı.

Çankaya Belediyesi, Türkiye’nin en eğitimli nüfusunu barındıran Ankara’da uygulanan yanlış politikalar yüzünden kültürün ve sanatın Başkenti olmasından uzaklaştırılmasına karşı, üniversite kenti Ankara’da yeniden kültür ve sanatla canlandırılması için adımlar atmaya ve ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor.

Çağdaş Sanatlar Merkezi(ÇSM), kuruluşunun 20. yılında sezonun ilk etkinliğinde kapılarını kitap dostları için açtı. Çankaya Belediyesi ve TAKSAV (Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf) işbirliğiyle gerçekleştirilen 1. Çankaya Kitap Buluşması ÇSM’de başladı.

İlk kez düzenlenen Kitap Buluşması’nda katılımcılara hoş geldiniz diyerek söz alan TAKSAV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Doğan Tılıç, “Kitap buluşmasının gerçekleşmesinde emeği olan Çankaya Belediyesine ve Başkan Alper Taşdelen’e teşekkür ederek başlamak isterim. Bir üniversite hocası olarak yaşadığım bir acı deneyimi, üstelik tekrar tekrar yaşadığım bir acı deneyimi paylaşmak isterim. İletişim okuyan öğrenciler arasında, üstelik son sınıfta ‘Hocam, hayatımda hiç roman okumadım’ diyen öğrencilerle karşılaşıyorum. Bize toplumsal statü kazandıran, bizi önemli anlamlı insanlar yapan en gösterişli şeydi kitap. 80 Darbesi bu topluma birçok kötülük yaparken bir de kitaptan kopardı, uzaklaştırdı. Bu yüzden Çankaya’da gerçekleştirilen bu kitap buluşmasını çok anlamlı buluyorum. Gelenekselleşmesini dilediğim bir kitap buluşmasına tanıklık ediyorsunuz. Kokusuyla dokusuyla gençleri yeniden kitapla buluşturan bu etkinliklerin çoğaltılmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

KİTAP FUARI GELENEKSELLEŞECEK

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de konuşmasında çölleştirilen bir Ankara gerçeği ile yüz yüze kalındığına vurgu yaptı. Taşdelen konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eskinin kültür kokan, kitap kokan Ankarası, Karanfil Sokak’ta Konur’da, Zafer Çarşısındaki o güzelim kitapçılar, hepimiz için geride kalmış görünüyordu. Bu çölleşmeye karşı Çankaya Belediyesi, her zaman tavrını koymuş, sanat ve kültür dünyasına katkıda bulunmak için çalışmalar yapmıştır. Ben de göreve geldiğim günden bu yana aynı kararlılıkla devam ediyorum. Ankara’da gelenekselleşen bir kitap fuarı eksiği vardı. Biz de TAKSAV’la birlikte bu eksiği giderecek bir etkinliği hayata geçiriyoruz. Her sene daha çok insana ulaşacak şekilde büyüyeceğine inanıyorum. Kuruluşunun 20. Yılında Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin kapılarının kitap buluşması için açılmasını da ayrıca önemsiyorum. Tüm kitap dostlarına, katılımcı yayınevi ve okuyucusu ile buluşacak yazarlara teşekkür ediyor, iyi okumalar diliyorum.”

Prof. Doğan Tılıç ile yayınevi stantlarını gezen Başkan Taşdelen, katılımcı kuruluşlara teşekkür etti.

Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 5 Ekim gününe dek imza günleri ve söyleşilerle sürecek 1. Çankaya Kitap Buluşması’nda 35 yayınevi, yazarlar ve binlerce kitap Başkent okuyucusu ile buluşacak.