Akşener:Af teklifinde sakıncalı ifadeler var

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP’nin af teklifinde ‘sakıncalı talepler’ olduğunu söyledi.

Partisinin Meclis grubu ziyaretinde gazetecilere konuşan Akşener, her siyasi parti gibi seçimlere hazırlandıklarını, teşkilatlarını güçlendirdiklerini, 7/24 aday tespiti için çalıştıklarını kaydetti.

İYİ Parti lideri, diğer partilerle ittifak görüşmesi yapmadıklarını belirterek ortak aday konusunda eski cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i anarak “Doğmamış çocuğa don biçmeyelim” dedi.

Akşener, MHP’nin af teklifine dair şunları kaydetti “Teklif edenin edilen tarafından nasıl karşılanacağını görmemiz lazım. Af gerekçesi anlaşılabilir değil. Uyuşturucu kaçakçısı olanlara, bunu yayanlara, insan kaçakçılığına, kadın ve çocuğa karşı işlenen öldürme suçu ayrı tutulmuş, kaçırma eylemi işin içinde, son derece sakıncalı talepler var içinde. Af iyidir kötüdür dışında çok ciddi Türkiye’yi sarsacak alanların bulunduğu bir teklif.”

Bazı suçlarda beş yıl şartlı indirim öngörülen MHP’nin af teklifi yasalaşırsa ilk etapta 162 bin 989 mahkum tahliye edilecek. Bazı kesimler, MHP’nin teklifiyle uyuşturucu suçlularının da cezaevinden çıkacak olması nedeniyle eleştirilerde bulunuyor.