Çankaya’ dan GIDA YARDIMI

ÇANKAYA 15 BİN GIDA KOLİSİYLE VATANDAŞIN YANINDA

Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Çankaya Belediyesi, halka dokunan çalışmaları kapsamında 15 bin adet gıda yardımı kolisi dağıtımına başladı.

Çankaya Belediyesi halka dokunan çalışmalarını sürdürüyor. Her zaman ilçedeki yoksul ve ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olan ve imkanlar dahilinde destek sunan Çankaya Belediyesi, şimdi de erzak kolisi dağıtıyor.
Sosyal Belediyecilik hizmetlerinde göz dolduran çalışmalara imza atan Çankaya Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara desteğini sürdürüyor. İlçedeki tüm mahallelerde muhtarlar aracılığıyla ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelere erzak kolisi dağıtılıyor.
İlk gün Boztepe Mahallesi’nde belirlenen yaklaşık 100 aileye ezrak kolileri teslim edildi. Bölgede ay sonuna kadar 1000 aileye ulaşılacak. Çankaya Belediyesi ekiplerinin kapılarına kadar götürdükleri kolileri alan vatandaşların mutluluklarına ortak olan Çankaya, belirlenen ailelere dağıtımlarını her gün sürdürecek. Kolilerin dağıtımından önce bölge muhtarlıklarından alınan fakirlik belgeleri ile, imza karşılığı koliler ihtiyaç sahiplerine evlerinin kapılarında teslim ediliyor.

BİR AYLIK İHTİYACI KARŞILIYOR
Çankaya Belediyesi’nin dağıttığı koliler zengin bir içeriğe sahip. Bir ailenin yaklaşık bir aylık ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte hazırlanan kolilerde pirinç, mercimek, kuru fasulye, bulgur, makarna, un, ayçiçek yağı, tuz, toz şeker, çay, salça, zeytin, reçel ve şehriye bulunuyor.
İlk etapta yaklaşık 15 bin aileye ulaşacak olan Çankaya Belediyesi’nin sosyal yardım çalışmaları daha sonra da devam edecek.