Çankaya İŞYERİ açmak için cazibe merkezi

ÇANKAYA RUHSATTA ŞİMDİDEN 3 BİNLERE YAKLAŞTI

Çankaya Belediyesi işyeri açmak isteyen yatırımcılara Ağustos ayında 239 olmak üzere son sekiz ayda 2 bin 916 ruhsat verdi.

Ankara’nın merkezi konumunda olması dolayısıyla yatırımcıların gözdesi haline gelen ve Türkiye’nin en büyük ilçesi olma özelliğini uygulamaları ve hizmetleriyle vatandaşlara yansıtan Çankaya Belediyesi, Ağustos ayında 173 işyerine sıhhi, 37 işyerine gayrı sıhhi, 10 işyerine emniyete tabi ve 19 işyerine de mesul müdürlük ruhsatı verdi.
Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekiplerinin kontrolleriyle işyeri açmaya uygun rapor doğrultusunda işletmelere ruhsat veren Çankaya Belediyesi, bu süreçte işyeri açmak isteyen vatandaşlara kolaylık sağlıyor.

EN ÇOK RUHSAT MART AYINDA
Kış ve bahar aylarının yaz ayına nazaran ruhsatta daha hareketli geçtiği Çankaya’da, en fazla ruhsat verilen ay 503 ruhsat ile Mart ayı oldu. Mart ayını 435’er ruhsatla Şubat ve Nisan ayı izlerken Ocak ayında 413 ruhsat verildi. Mayıs ayında 344, Temmuz ayında 297 ruhsatın verildiği Çankaya’da Haziran ayında verilen 250 ruhsat ise Ağustos ayından sonra en düşük ruhsat sayısı oldu.